UFO skød op fra vandet, på få sekunder var det i 10 km. højde
- På et øjeblik befandt det kæmpe store UFO sig i 10 km. højde, lige foran luftvåbenets jagere -

Dansk bearbejdelse: Poul-Erik Nielsen, Sc.D.

Vidneudsagnet her er givet af: Kommandør Graham Bethune, US Navy

Kommandør Graham Bethune
Vidne: Kommandør Graham Bethune, US Navy

Kommandør Graham Bethune fra US Navy brød sit tavshedsløfte, og vidnede til ære for sandheden omkring de udenjordiske og UFOer.

Kommandør Graham Bethune har nu trukket sig tilbage fra sit tidligere job, hvor han var Navy Kommandør med tavshedspligt, det såkaldte "top-secret clearance".
Han vidnede under ed, og forklarede hvordan han var med i en gruppe, hvor flere udenjordiske objekter blev forfulgt. Det var over luften i Argentina, hvor alle blev vidne til et stort UFO på omkring 300 fod.
Objektet blev forfulgt i 10 kilometers højde, og såvel fly som UFOet blev registreret på radaren. Han har dokumenteret denne begivenhed. Et udvalg af disse finder du her.

Graham Bethune:

"Mit navn er Graham Bethune. Jeg er tidligere kommandør, hvor jeg også trænede piloterne. Jeg tog min eksamen i Pensacola, den akademiske linie i 1943. Alle piloter bliver uddannet navigatører, hvilket er vigtigt at nævne i denne forbindelse. Jeg navigerede i omkring 13 år, og da jeg havde bestået min eksamen i 1943 blev jeg overflyttet til det syd atlantiske, hvor vi var på jagt efter tyske ubåde. Det foregik altid om natten.

Jeg blev overflyttet til Luft transport eskadrillen i 1950. Jeg blev sendt til Keflavik sammen med to andre officerer, da området rapporterede at der var set mange UFOer over Keflavik, og de ønskede at blive beskyttet mod disse.

Gennem vore møder der, blev vi forklaret, hvad de havde set og oplevet. Vi bad dem beskrive mere detaljeret om de objekter, som der var blevet observeret. De forklarede at de oftest så disse om natten, mest som lysende objekter, som var cirkelrunde. Da vi kom fra et test miljø, blev vi klar over, at det ikke var noget som vi tidligere havde støt på.

Så jeg spurgte dem, hvad mon vor regering ville sige til at de var her? Og de svarede, at regeringen havde fortalt at det sikkert var Russiske bombefly som eksperimenterede der (latter).

Flyvningerne varede normalt omkring ti timer. Men denne specielle nat, havde vi en vindstyrke på 16 knob. Omkring 300 til 00 miles udenfor Argentia, Newfoundland så jeg noget i horisonten, som på vandet lignede en by med lys om natten. Det var blidt og ikke blændende lys. Jeg iagttog det i en stund. Klokken var omkring 1:00.

Skitse af observationen af Kommandør Graham Bethune
Kommandør Graham Bethune lavede denne skitse af UFO observationen

Til sidst kaldte jeg for opmærksomhed til sektionen på min højre side. Han sagde, at han ikke vidste hvad det var, vi kunne ikke finde ud af hvad det kunne være. Vi havde allerede fløjet over vagtmandens skib. I de dage havde de et sikkerhedsskib mellem Iceland og Newfoundland. Sikkerhedsskibet havde givet os de seneste vejroplysninger. Vejret var klart. Der var ingen nordlys aktivitet, hvilket også er en information om vejret, når vi modtager oplysningerne. Der var ingen skibe i området. Så vi bad kontroltårnet om at de kunne give os nogle oplysninger, så vi kunne finde ud af hvad det var. Men vi fik blot besked på, at vi befandt os på rette kurs.

Så vi iagttog det en stund. Vi befandt os i 10.000 meters højde, og instrumentet viste 222 grader, 225 grader hvilket vil sige, at det var cirka 40 miles borte. Da vi var omkring 25 til 30 mil derfra, kunne vi se lys og at der var et mønster i vandet. Men selv med mønstret i vandet, kunne vi ikke finde ud af, hvad det var. Måske Flåden var i færd med at foretage top hemmelige operationer, var vor tanke. Mønstret var cirkelrundt og det var meget stort.

Så jeg sendte mandskabet til den anden kommandør, Al Jones, fordi de ønskede at lande ved Argentia. På et øjeblik forsvandt lyset på vandet. Der var intet på vandet. Det var bare mørkt.

Nu stod navigatøren bag mig, radiomanden og også luftkaptajnen, så cockpittet var fyldt. Pludselig så vi alle på vandet, hvor vi kunne se en gul glorie. Og så svævede den op til 10.000 metres højde, som en fraktion på et sekund.

Jeg troede at den ville gå lige igennem os. Så jeg frigjorde derfor den automatiske pilot, og skubbede håndtaget over, for at foretage en hurtig drejning, for at forhindre sammenstød med objektet som kom direkte mod mig.

Så skete der det på bare et minut, at jeg ikke kunne se ud af cockpittet, men det eneste jeg så var objektet. Så jeg anede ikke, hvad jeg skulle foretage mig. Pludselig lød et brag, som jeg ikke anede var. Og jeg sagde:" Fred, hvad i helvede var det?" Han så sig omkring og sagde at objektet måtte have ramt dem. Jeg så tilbage, men jeg kunne intet se. Og han sagde, at det var derovre på højre side. Det var kun cirka en mile borte.

Da vi ikke først kunne se det, var det fordi det befandt sig i en højre højde end os. Nu var det nedenunder vor højde, og vi kunne se det store objekt. Vi kunne se en slags kuppel foroven og vi kunne se farven og omkredsen af objektet.

Og da vidste vi, at det var en venligt møde. Vi vidste, at det vidste at vi var der. Vi vidste, at det var kommet for at se nærmere på os. Men vi tænkte ikke på, at det de ville vise os, var det, som de havde talt om at have set på himmelen.

Så vi iagttog det igen i en stund. Og Al sagde, lad mig få sædet igen, så jeg lod ham overtage sædet og han frigjorde den automatiske pilot, for at gå på jagt efter objektet. Vi havde nu en vind styrke på 60 knob, så vor grundhastighed var kun omkring 120 til 130 knob.

Da vi landede ved Argentia, stod Luftsmyndighederne klar til at afhøre os. Kaptajnen, som stod for afhøringen, havde aldrig tidligere hørt om tilsvarende oplevelser, og var bekymret. Der blev udfærdiget en afhørings rapport, som blev sendt til myndighederne i Washington D.C. 

Vi blev spurgt om objektets størrelse. Så vidt jeg kunne bedømme, var det omkring 300 fod i diameter. Hastigheden på objektet varierede mellem 1.000 og 2.000 km./timen.


© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT