To UFOer svævede langs jernbanen og fulgte toget
- US Senator Richard B. Russel rapporterede observationen til det amerikanske luftvåben så snart de var ude af Rusland -

Dansk bearbejdelse: Poul-Erik Nielsen, Sc.D.

Vidneudsagnet her er givet af: Flere, jvnf. artiklen herunder

US Senator Richard B. Russel

Vidne: US Senator Richard B. Russel

En af de stærkeste amerikanske senatorer i moderne historie, var faktisk øjenvidne til to udenjordiske UFOer på en 'fact-finding' tur i Rusland i 1955 - og den amerikanske regering holdt det hemmeligt i mere end tredive år!

Det usædvanlige møde er detaljeret beskrevet i '12 TOP SECRET' CIA, FBI og Flyvevåbenet, og desklassificeret i 1985. De forbløffende rapporter afslørede at Senator Richard B. Russell Jr., (bestyrelsesformand for Den Bevæbnede Service Komité som var samlet i et tog), observerede at de udenjordiske UFOer fløj ved siden af jernbanesporet.
Han kaldte omgående på en militær medhjælper og på en tolk, og også de blev øjenvidne til synet af UFOer.
Observationen blev omgående rapporteret til det amerikanske flyvevåben, så snart de var ude af Rusland.

"De tre observatører var fast overbevist om, at de så flyvende tallerkener (UFOer)", fremgår det af en Air Force Intelligent rapport, som er dateret den 14. oktober 1955, og klassificeret TOP SECRET på det tidspunkt.

Senator Russell var 38 år i senatet. Han var senior, og en af de mest magtfulde og indflydelsesrige personer i senatet på det tidspunkt og indtil hans død i 1971. Han var bestyrelsesformand for de væbnede styrker fra 1951 til 1969, og tabte valget til det Demokratiske Præsidentvalg i 1952. I dokumentationsrapporten fremgår hans UFO møde  i detaljer, og er bevidnet sandfærdigt af andre senatorer og Dr. Maccabee.

 
Fotografiet viser det UFO, som svævede langs jerbanen.

Luftvåbenets rapporter fortæller, at Russell og hans to ledsagere så UFOer den 14. oktober 1955, mens de rejste med tog tværs gennem Rusland. "En skive steg næsten vertikalt ned, med en relativ langsom hastighed, og fortsatte stigningen til omkring 6.000 meter, hvorefter farten blev stærkt forøget, og herefter svævede det mod nord" beskriver rapporten. "Den anden flyvende skive, som de så et par minutter senere, udførte næsten den samme manøvre. Skiverne befandt sig mindre end 2 kilometer fra skinnerne."

Russell "så den første flyvende skive stige, og så den svævede ind over toget", og han fik da omgående fat på Ruben Efron (tolk) og Col. Hathaway (medhjælper).
Col. Hathaway erklærede at han gik hen til vinduet sammen med Russell, hvor de så UFOerne.
Alle tre så tillige den anden skive, og de observerede det samme runde skive-formede objekt, som lignede det første. Flyvevåbenets rapport var nedskrevet af Løjtnant Col. Thomas Ryan, som interviewede Russells ledsagere i Prag, Tjekkoslovakiet efter de var ankommet fra Rusland. 

I hans rapport kalder Ryan iagttagelserne "øjenvidneskildringer af ukontroversiel flyvende objekt af tre pålidelige amerikanske iagttager".
Han tilføjede at Col. Hathaway sagde: "Jeg tvivler på at I vil tro på det, men vi så det alle tre, hvoraf Senator Russell var den første som så de flyvende skiver, som vi har fortalt om."

Dr. Maccabee

Vidne: Dr. Maccabee

CIA dokumenter viser at agenten senere interviewede de tre øjenvidner, omkring de UFOerne de havde set. Et øjenvidne (hvis navn var streget ud i CIA rapporten) sagde at "et af UFOerne havde en spinkel kuppel foroven". Kanten af skiven var glødende pink farvet.

Tolken, Ruben Efron fortalte CIA agenten, at skiverne var ganske synlige. Da UFOerne kom nærmere toget, sagde han, "gav objekterne indtryk af at glide. Der kunne ikke høres nogen form for støj." Efter de havde observeret de flyvende skiver, sagde Russell til mændene: "Vi så flyvende tallerkenerr. Jeg ønsker at I, drenge, også skal se det, så jeg har andre øjenvinder end mig selv", fortæller CIA dokumentet.
Et FBI memorandum, dateret den 4. november 1955, beskriver ligeledes denne iagttagelse, som var tilstået af Col. Hathaway.
Dr. Maccabee fortæller, at såvel Russell som hans to øjenvidner blev advaret om at tale om denne iagttagelse til nogen som helst andre!

Mr. Tom Towers opsnappede denne viden, og ville bringe det i magasinet "Activation News" for Los Angeles, den 20. januar 1957. Men han modtog i stedet et brev fra Senator Russell med denne besked: "Jeg har modtaget dit brev. Jeg har drøftet sagen med agenter for Regeringen, og de har den opfattelse, at det er klogest ikke at publicere noget som helst fra mine iagttagelser på nuværende tidspunkt. Jeg beklager meget, at jeg ikke kan hjælpe dig. Jeg er ikke i stand til at yde dig bistand i denne anledning". Brevet var dateret den 17. januar 1957.© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT/font>

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT