UFO fulgte et Boeing 747 fly i 31 minutter
- radar-, foto, video og lydbånd blev beslaglagt af FAA (statens luftfartsvæsen) -

Dansk bearbejdelse: Poul-Erik Nielsen, Sc.D.

Vidneudsagnet her er givet af: John Callahan, Divisionschef for FAA.

John Callahan, Divisionschef for FAA

Vidne: John Callahan, Divisionschef for FAA

For seks år siden var Mr. Callahan divisionschef for Accidents and Investigations Branch al FAA (Federal Aviation Agency = statens luftfartsvæsen) i Washington DC.
I sin vidneforklaring fortæller han om et fly fra Japan Airlines, som i 1986 blev forfulgt al et UFO i 31 minutter over Alaskas luftrum.

UFOet lagde sig også i halen på et United Airlines fly, indtil flyet landede. Der var visuel bekræftelse såvel som luftbaseret og jordbaseret radarbekræftelse.
Denne hændelse var betydningsfuld nok til at få FAA administrator, admiral Engen, til at holde en orientering næste dag, hvori FBI, CIA, præsident Reagans videnskabelige studiegruppe og mange andre deltog. Radarbeviser på videobånd, lufttrafik-stemmekommunikation og avis referater var samlet og lagt frem. Ved slutningen af dette møde gav de deltagende CIA medlemmer alle tilstedeværende besked om, at "dette møde aldrig havde fundet sted", og at "dette tilfælde aldrig blev optegnet."
De forstod ikke, at der var flere vidneberetninger, og beslaglagde kun det forelagte bevismateriale; men Mr. Callahan var i stand til at sikre video-optagelser og båndet vidnesbyrd fra begivenheden.

JC: Divisionschef John Callahan

SG: Dr. Steven Greer

Illustration: UFOet svæver hurtigt direkte lodret.

JC: Nuvel, i 747'eren har de en radar i snuden, som registrerer vejret udenfor. Så hans radar opfanger et mål. Han ser dette mål med det blotte øje. Og målet, måden han beskrev det på, var som en kæmpemæssig bold med lys, der løb rundt omkring den. Jeg tror, han sagde, den var omkring fire gange så stor som en 747!

Militærmanden sagde noget i retning af: "Ja, jeg ser ham 35 miles nord for Anchorage." UFOet hoppede rundt om 747'eren her.

Da han skulle til at sige det, ville militærmanden skære igennem og sige: "Han er nu ved klokken 2.00 eller 3.00," og han ville bekræfte denne position. Det militære kontrolapparat har, hvad de kalder højdefinder radar, og de har langdistance radar og kortdistance radar. Så hvis de ikke fanger den på det ene af deres systemer, fanger de den på det andet. Og hvis man lytter til militærmanden, siger han på et tidspunkt: "Jeg har den på højde radaren, eller min distance radar," hvilket antyder, at de havde et mål på hans system. Nuvel, de fastholdt det i det meste af 31 minutter...

Næste dag fik jeg en opringning fra nogen i den videnskabelige studiegruppe (for præsident Reagan), eller CIA, jeg er ikke sikker på, hvem det var.
Der var nogle spørgsmål til hændelsen, og jeg havde sagt: "Jeg véd ikke, hvad De taler om, De ønsker måske at kontakte admiralen (FAA administrator Engen).
Få minutter senere ringer admiralen ned og siger: "Jeg har fastlagt en briefing i morgen tidlig kl. 9.00 i det ovale værelse. Medbring alt det materiale, De har. Tag alle med derop og giv dem, hvad end de ønsker. Vi ønsker at komme ud af det. Lad dem bare gøre, hvad de har lyst til." Altså medbragte jeg alle folkene fra Tech Centret. Vi havde alle slags databokse, som vi havde fået printet ud; det fyldte hele værelset.
De førte tre mennesker ind fra FBI, tre fra CIA, og tre fra Reagans videnskabelige studiegruppe - jeg véd ikke, hvem resten af dem var; men de var alle spændte. Da man var færdig, blev alle taget i ed på, at dette aldrig havde fundet sted. Vi havde aldrig haft dette møde. Og dette var aldrig blevet optaget.

SC: Hvem sagde det? Hvem sagde sådan?

JC: Det var én af fyrene fra CIA. Okay? At de aldrig havde været der, og dette aldrig var sket. På det tidspunkt sagde jeg: "Jeg véd ikke, hvorfor De siger dette. Jeg mener, der var noget dér, og hvis det ikke er stealth-bomberen, så véd De godt, det er et UFO. Og hvis det er et UFO, hvorfor må folk så ikke få det at vide?"

Det blev alle ophidsede over. Man ønsker ikke engang at sige sådan noget. Han sagde, det var første gang, de nogensinde havde haft 30 minutters radar data på et UFO.
Alle brænder efter at få fingre i dataene og finde ud af, hvad det er, og hvad der i virkeligheden foregår. Han sagde, at hvis de gik ud og fortalte den amerikanske offentlighed, at de var løbet ind i et UFO derude, ville det skabe panik over hele landet. Derfor kan man ikke tale om det.

Den japanske pilot

Vidne:
Den japanske pilot, Kaptajn Terauchi

Nuvel, da de læste de rapporter, som kom igennem, besluttede FAA, at det måtte beskytte sig selv - man kan ikke sige, man så et mål, selv om det var, hvad han sagde.
Man fik ham til at ændre sin rapport og sige 'positionssymboler, ‘ hvad der får det til at lyde, som om det ikke var noget rigtigt mål. Godt, hvis det ikke er et mål, så er mange af de andre position symboler, som vi skiller ud på radar, heller ikke mål. Da jeg læste det, tænkte jeg: "Der er noget muggent her, som om nogen er bekymret over et eller andet og prøver at tilsløre det."

Da CIA fortalte os, at dette aldrig var sket, og at vi aldrig havde haft dette møde, tror jeg, at de ikke ønskede, al offentligheden skulle vide, dette foregik. Normalt ville vi udsende en form for nyhedsudsendelser om, at det og det var sket. De eneste, der ser et UFO i TV programmerne, er de hvide landarbejdere (i Sydstaterne) ude på landet, og som jager vaskebjørne eller alligatorer om natten.
Man finder ingen med blot antydning af kløgt eller nogen individuel professionel, som siger: "Hej, lad mig fortælle dig, hvad jeg så sidste nat." Den slags fremlægges ikke i De Forenede Stater. Hvis man taler om at se et UFO, anbringer man sig selv i en bestemt kategori. Det er måske én af grundene til, at man ikke hører noget om det mere. Men hvad mig angår, så jeg et UFO forfølge en japansk 747 tværs over himlen i mere end en halv time på radar. Og det er hurtigere end noget, jeg kender til.

Allright, jeg har været involveret i en masse mørklægninger med FAA. Da vi fremlagde præsentationen for Reagan staben, stod jeg bag den gruppe, der var der. Da der blev talt til folk i værelset, måtte alle disse mennesker sværge på, at dette aldrig var sket.
Men de fik aldrig mig til at sværge på, at del aldrig var sket. Det har altid generet mig, at der foregår sådan noget, og hvis man ser noget eller hører noget på radio eller TV, nyhederne, gemmes de væk, som om det ikke eksisterer. Jeg har haft en hård tid med ingenting a sige.

optegning af UFO observationen
Optegning af UFO observationen, af den japanske pilot, Kaptajn Terauchi.

Det plager mig stadig, at jeg har set alt dette, jeg véd alt dette, og jeg går rundt med svaret, og ingen ønsker at stille spørgsmål for at få svaret. Det ligesom irriterer mig en lille smule, og jeg mener ikke, at vor regering skulle være så opblæst. Jeg tror, hvis vi havde sådan noget som dette, kan mam måske bedre finde ud af, hvad der i verden uden mørklægning.
Hvis UFOerne kan rejse så langt, tilbagelægge sådan afstand med deres maskineri, hvem véd så, hvad de kunne her med hensyn til nationens sundhed, menneskene, maden de kunne give dem, de cancersygdomme vi kunne kurere. De må vide mere end os, for at kunne rejse med den fart.

Til de mennesker, der siger, at hvis disse UFOer eksisterer, ville de en dag være på radar, og der ville være professionelle, som så dem, kan jeg fortælle dem, at tilbage i 1986 var der tilstrækkeligt med professionelle mennesker, som så det.
Det blev bragt ned til hovedkvarteret, FAA hovedkvarteret, Washington DC. Administratoren så båndet med det.
De mennesker, som vi udspurgte, har alle set det. Reagens videnskabelige studiegruppe, tre af de professorer, doktorer, de har set det. Hvad mig angår, var det dem der bekræftede mine egne tanker om det. De var meget, meget ophidsede over dataene. De havde sagt, at dette var den eneste gang, et UFO nogensinde var blevet optaget på radar så længe som 30 minutter.

Det, jeg kan fortælle Dem, er hvad jeg har set med mine egne øjne. Jeg har et videobånd. Jeg har lydbåndet. Jeg har rapporterne, som blev arkiveret, og som vil bekræfte, hvad jeg har fortalt Dem, og jeg er én af dem, som man ville kalde en højtstående regeringsembedsmand i FAA.
Jeg var divisionschef. Jeg stod kun tre eller fire grader under admiralen.
 

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT