Piloters observationer af UFOer
- Mange piloter holder munden lukket efter observationer af UFOer, fordi de er bange for at fortælle derom -

Dansk bearbejdelse: Poul-Erik Nielsen, Sc.D.

Vidneudsagnet her er givet af: Richard F. Haines, forsker

Richard F. Haines

Vidne: Richard F. Haines

Richard F. Haines, forsker ved Arnes Research Center i USA og videnskabelig konsulent for adskillige amerikanske UFO-organisationer, har i flere år indsamlet og undersøgt UFO-rapporter fra flybesætninger verden over.
Haines har i dag et materiale bestående af over 3.000 sager.
Piloter og andre besætningsmedlemmer er ofte veluddannede, stabile mennesker, der er trænede i at genkende mange forskellige meteorologiske fænomener. De er også trænede i at være agtpågivende og at se og blive set under flyvning. Efterhånden som piloter gennem flere og flere flyvetimer opnår større erfaring, får de også mulighed for at se og identificere usædvanlige illusoriske fænomener/objekter i naturen og på himmelen.
Disse faktorer er med til at forstærke piloters troværdighed som vidner.

Mødte et UFO nær Sydney
Kaptajn Bob Jackson fra Australian National Airlines (ANA) med mere end 8000 flyvetimer bag sig fortæller, at han ”mødte” et UFO nær Sydney i juli måned, 1952.
Han havde ikke tidligere fortalt om oplevelsen til nogen som helst, simpelthen af frygt for at blive til grin.
Kaptajn Jackson fortæller:
Omkring kl. 23 var jeg på vej mod Mascot nær Worinora dæmningen, opdagede jeg pludselig et kraftigt lysglimt. Jeg fulgte objektet, der bevægede sig med et kraftigt blinkende lys bagtil, mod kysten nær Wollongong.
Det første jeg gjorde var naturligvis at kontakte flyveledelsen i Mascot for at høre, om der var andre fly i mit område. Men deres radar viste intet.
Omkring to minutter senere dukkede objektet op igen. Det kredsede en gang rundt om vores fly og forsvandt så med en utrolig hastighed mod kysten.
Jeg kan simpelthen ikke forklare det. Jeg kan kun sige, at det var nervepirrende.
Jeg fortalte folkene i kontroltårnet, at hvis radaren ikke var i stand til at registrere objektet, og det var bestemt et fysisk objekt så må det have været et UFO. De lo ad mig, så jeg har indtil nu holdt min mund.”

 
Kæmpe UFO observeret af pilot.

Kæmpe flyvende tallerken (UFO) bekræftet
En pilot ved ANA, kaptajn Douglas Barker, observerede et UFO den 1. januar 1954 klokken 10:15 ikke langt fra Melbourne.
Kaptajn Barker, der befandt sig i sit hjem i East Doncaster, fortæller, at han så et objekt, tallerkenformet med en slags kuppel foroven.
Objektet befandt sig omkring 600 meter Yarra Valley i retning mod Templestove.
Han anslog afstanden til objektet til at være omkring 3 til 4 kilometer, og at objektet i denne afstand så ud til at være fire gange større større end et DC-4 fly.
Det fløj med stor hastighed”, fortæller Barker, ”og det så ud til at flyve ind og ud af skyerne”.

Barker rapporterede dette til flyveledelsen i Essendon, og han ringede senere til avisen the Herald for at høre, om man der havde fået henvendelser fra andre vidner. Men the Herald kunne ikke hjælpe.

Oplevelsen var en smule skræmmende i starten. Barker fortæller:
Jeg opdagede objektet første gang over Templestove, mellem 4 og 8 km væk på indflyvningsruten til Essendon. Det var fire eller fem gange større end et stort passagerfly.
Det bevægede sig ud og ind mellem skyerne, og da det var omkring 10 kilometer væk, ændrede det kurs til nordøstlig retning.
Det bevægede sig hurtigere end det hurtigste jetfly, jeg har set.”

Flyveledelsen oplyste, at et Convair fly befandt sig over Yarra Valley på netop dette tidspunkt. Til dette svarede kaptajn Barker:
Så det kunne under ingen omstændigheder have været et Convair fly. For det første var det enormt stort omkring fire gange større end en DC-4'er. Og for det andet bevægede det sig med en hastighed på over 700 km/t og noget under sikkerheds flyvehøjden for den slags flytrafik. Jeg ser Convair's hver eneste dag, men dette lignede ikke noget kendt fly.”

Objektet var ifølge Barker metallisk og skinnende, og var så absolut et ’fast’ objekt, altså et objekt fremstillet af en eller form for metal. ”Objektet forsvandt i skyerne i et eller to sekunder og kom derefter igen til syne på himmelen. Jeg kan ikke have forvekslet dette objekt med et fly”.

Kaptajn Barker har 17 års flyveerfaring og næsten 17.000 flyvetimer bag sig.
Kaptajnen havde ventet, at hans arbejdskammerater ville møde ham med skepsis, når han berettede om sin observation, men han blev glædeligt overrasket.
Alle har lyttet interesseret. ”To eller tre af de andre piloter omtalte tilsvarende observationer”.
”De fortalte, at de ikke havde turdet fortælle om observationerne af frygt for latterliggørelse.
Alle mine kolleger har taget rapporten alvorligt.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT