Dette er, hvad du ser!!!
- Foto negativ er undersøgt på flere laboratorier og via avancerede processorer, det er ægte! -

Hændelses-dato: 08. Oktober 1981
Observationssted: Vancouver Island, British Columbia, Canada
Antal vidner: Øjenvidnet + andre


Dette er hvad du ser - klik for større format
Dette er hvad du ser - klik på billedet, for at se et større format

Dette foto er taget af den 25-årige Mrs. Hannah McRoberts, da hun sammen med sin familie var på et feriested i perioden fra den 10. til 15. oktober 1981, tredive kilometer nord for Kelsey bugten i Vancouver Island.

På denne 5 dages ferie, tog hun en række billeder af familien og de lokale seværdigheder. Hun benyttede sig af sit 35 mm. Mamiya kamera med en 50-55 mm. linse, og ASA 100 film.

På et tidspunkt under ferien, observerede de noget på en nærliggende bjergtop, som de troede var "vulkansk dampe", og også det tog Mrs. McRoberts et foto af. Ingen af personerne bemærkede ellers noget, før de så på de film de fik tilbage efter fremkaldelsen, og så kiggede de på negativet - det var ens.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Fotografiet viste et objekt i højre side af billedet, ovenover en sky.
Billedet blev overdraget til Mr. David A. C. Powell i Vancouver, som er en af medarbejderne ved McMillan Planetariet, som så tog forbindelse til Bill Allan og gav ham en forstørrelse for nærmere definition og svar.

I mellemtiden lykkedes det for Mr. W. K. Allan at tale med Mrs. Hannah McRoberts og interviewede hende i et direkte radioprogram (CKOV Kelowna), og i løbet af interviewet blev det klart, at der var tale om en "legitim klassisk type af UFO".
(Stedet hvor Mrs. McRoberts tog billedet, ligger cirka 450 kilometer i nord vestlig retning for Mount Rainer i Staten Washington, hvor - som nogen måske allerede véd - var stedet, hvor Kenneth Arnold, den 24. juni 1947 havde set ni flyvende tallerkener, som bevægede sig i formation med en hastighed af 1.200 km./t i en højde af 10.000 fod).

Fotoet undersøgt i både England og USA
Mrs. McRoberts fik en meget klog anbefaling af Mr. Allan, som forklarede hende, at hun måtte gemme og passe på negativet, da interessen for sådan et originalt og ægte negativ (foto) var stort. Det er vist ikke nødvendig her at forklare yderligere, hvordan offentlige instanser tidligere har latterliggjort en del personer med sådanne observationer.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
APRO havde i mellemtiden ladet billedet gå videre til en af de største specialister indenfor området.
Dr. James Harder, som er professor ved Berkeley Universitetet i Californien, og også han var enig med APRO i, at negativet skulle forblive hvor det var.
I England blev fotoet send til FSR's fotografiske konsulent, Mr. Percy Hennell, som betragtes som landets ledende ekspert, i farvebilleder.

Undersøgelses-resultatet af billedet
Efter en forsigtig granskning, informerede Mr. Hennel, at han ville have foretrukket at have haft negativet, idet det ville sikre, at der ikke var manipuleret med billedet.
Ikke desto mindre sagde han, at han ikke kunne finde noget som helst tvivlsomt eller mistænkeligt ved billedet - og sagde samtidig, at skiven (objektet) havde været af stor størrelse - måske
adskillige hundrede meter i omkreds, hvilket han kunne beregne på afstands-billedet.
(Der har været mange rapporter gennem årene, hvor objekterne blev skønnet til at være omkring 100 meter i diameter - som for eksempel i en fortrolig rapport som APRO publicerede for nogle år siden, efter at have modtaget fotos og videooptagelser fra tidligere piloter, under en flyvning fra Tokoy til Syd Vietnam med soldater, hvor objekterne fløj parallelt med dem i flere timer.)

Kommentarer:
1. Da negativerne blev undersøgt, viste det sig at billedet med UFOet er blandt de øvrige udendørs fotos, som er taget i samme serie med dette kamera. Der har altså ikke fundet manipulation sted, hvilket normalt gøres ved at lave en omfotografering af same foto.

2. Der er ingen uoverensstemmelser i belysningen af det fremmede objekt, eller i resten af filmen. Jeg noterer, at skyggen nederst til venstre er forårsaget af solen bag kameraet. Der er en refleksion på forsiden af UFOet, som er i overensstemmelse med solens stilling. Der synes også at være et klart lys under UFOet, som ikke er forbundet med det ydre lys - måske  lys på UFOet.

3. Med det korrekte udstyr, er det muligt at foretage visse målinger af negativets opløsning af UFO-billedet og andre objekters afstand fra linsen. På negativet er det påvist, at der ikke kan være tale om en "huecap", eller lignende objekt som kastes op i luften! Den nærmere uddybende tekniske forklaring til den slags målinger, vil jeg ikke komme mere ind på her, men for interesserede, kan informationen findes på Internettet.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT