Dansk Politibetjent stoppet af UFO
- Havde jeg ikke været politimand, og ikke været i uniform og kørende i et tjenestekøretøj, så havde ingen troet på mig -

UFO observationssted: Haderslev
Observationsdato:
13. august 1970 og 14. august 1973
Observationstid: > 5 minutter
Antal vidner: 2 + foto + radaroperatør

Haderslev, Danmark

Dagen var den 13. august 1970. Politibetjent Evald Hansen Maarup havde været på hovedvejspatrulje, og havde netop sat sin kollega af i Haderslev. Det var fyraften, og da Maarup skulle møde tidligt næste morgen, kørte han hjem i patruljevognen.

Omkring klokken 22:50 kørte han ud af Haderslev, og drejede nord for byen til højre ad en sidevej mod kystvejen mellem Haderslev og Kolding. Da han nåede til et sted mellem Knabdrup og Fjelstrup, skete der noget, som Politibetjent Maarup aldrig vil glemme, han fortæller:

"Da jeg var på toppen af en bakke gik motoren i stå, og lystet på bilen gik ud. Jeg begyndte at bremse og trække ind til siden. I det øjeblik, jeg standsede vognen neden for bakken, blev vognen pludselig oplyst. Lyset blev skarpere og skarpere - det var nærmest som lyset fra en autogenskærebrænder".

"Der blev varmt i bilen, det var næsten som at køre imod solen på en varm sommerdag", forklarede Maarup. Han prøvede at kalde politistationen over radioen, men den fungerede ikke. Lyset blændede ham. Men efter et stykke tid, han husker ikke hvor længe, blev lyset ligesom "trukket" eller "suget" op, væk fra patruljevognen. Politibetjent Maarup lænede sig fremover:

 
Politibetjent Evald Hansen Maarup 

Stort sølvgråt objekt
"..... og da jeg ser op, langs denne mærkelige lyskegle, giver det en genskin i bunden af et stort sølvgråt objekt, der hænger oppe i luften over mig, i højde med et højt træ. Vejen på det sted er seks meter bred, og dette mærkelige monstrum, der hang i luften, har været mere end det dobbelte, altså mere end 15 meter i diameter."

Lyskeglen var mærkelig, på den måde, at den var skarpt afgrænset i bunden således, at man kunne se ind under den, som var det en flade. Det tog omkring fem sekunder fra lyskeglen "slap" bilen, til den forsvandt ind i et hul eller blankt rør i bunden af objektet. Hullet var cirka en meter i diameter. Maarup lagde også mærke til, at to tingester bulede ud fra undersiden i den sølvgrå flade. Disse buler var cirka halvanden meter i diameter.

Fotos:
På et eller andet tidspunkt under observationen, kom Maarup i tanke om det fotografiapparat, der sidder monteret oppe under loftet ved frontruden. Han tog tre billeder.

Da objektet var forsvundet lodret op i luften - og det tog kun nogle få sekunder - kom lystet tilbage på patruljevognen. Maarup prøvede at starte vognen, hvilket lykkedes. Efter at have konstateret, at der nu var radiokontakt med stationen, tog han så yderligere tre billeder, og stod ud for at se sig om.


Han gik rundt for at se, om der skulle være spor eller rester af noget, men fandt intet. På et tidspunkt lagde Maarup hånden på den hvide forskærm. Den var varm, som havde patruljevognen stået en hel dag i solen. Mens han stod der kørte der en bil forbi, men han turde ikke standse den. Politibetjent Maarup kunne selv det underlige i, at en betjent standser en bil på en øde landevej og spørger: "Undskyld, men De har vel ikke set en flyvende tallerken eller noget i den retning?".

 
Politibetjent Evald Hansen Maarup's tegning over UFO observationen.  

Politibetjent Evald Maarup havde godt nok spekuleret på, om det mon kunne have været en helikopter, men der havde ikke været en lyd at høre under hele observationen. Området, hvor hændelsen fandt sted, var helt åbent. Der var hverken træer eller elektriske ledninger indenfor en radius af 500 meter, og intet, der kunne tænkes at have forårsaget lysfænomener. Han fortsatte hjemad og så, idet han kørte ind til sit hus, et jetfly. Ellers skete der ikke mere den aften.

Den næste dag afleverede Maarup filmen til fremkaldelse, og den lå klar allerede om eftermiddagen. Han ringede så til Flyvestation Skydstrup for at høre, om hans rapport havde nogen interesse. Det havde den - en officer afhentede straks filmen, som Maarup havde taget.

En journalist (Bent Zachariassen) havde fået opsnappet hvad der var sket, og havde sat en del ting i gang, herunder tillige kontaktet Danmarks Radios TV-Aktuelt.
Da han havde fortalt hele sin oplevelse igen til TV-Aktuelt, ringede de fra Flyvestation Skydstrup, for at høre, om han havde kontaktet TV-Aktuelt, og om havde frigivet sine billeder til TV-Aktuelt. Det benægtede Maarup men sagde, at de gerne måtte lade fjernsynet få billederne, når de var færdige med dem.
Sagen røg helt op i toppen af dansk flyvevåbens hierarki. Danmarks Radio kontaktede flyvevåbnet, men her sagde man nej til at ville frigive billederne.

Politibetjent Evald Maarup:
"Hvis ikke jeg havde været politibetjent, og ikke i uniform kørende i et tjenestekøretøj, så havde der ikke været nogen, der havde troet på mig. Det er ikke mig de tror på, det er bilen og uniformen. Hvis jeg havde kørt i min lille NSU Prinz (en lille bil), så skulle jeg nok have holdt min mund."

Politibetjent i offentligt forhør:
Senere under et offentligt forhør, blev Politibetjent Maarup stillet spørgsmålet, om han havde gjort sig nogle tanker om, hvorvidt der havde været intelligente væsener ombord i det objekt, som han havde set.

 
Politibetjent Evald Hansen Maarup fotograferet i 1972 ved sit køretøj, en VW. 

Hertil svarede Maarup: "Ja, det har jeg da. Det kan man jo ikke lade være med at spekulere på. Man kan jo gøre sig den tanke i første omgang, at det er et objekt, der er fjernstyret fra et eller andet sted, men det kan ikke vide noget om. Men når det nu kommer og lige nøjagtig rammer denne vogn og følger vognen, indtil den holder stille, og så bliver stående stille over den, så må der være et intelligentvæsen, der styrer den. Det kan jo ikke sidde ude på Venus eller Mars at gøre."

Ansigt til ansigt med de fremmede:
Men det skulle vise sig, at det ikke blev hverken første eller sidste gang at politibetjent Evald Maarup skulle stå til ansigt med de fremmede.
Tre år efter hans første observation, den 14. august 1973 omkring klokken 22:50, kom Maarup kørende i sin patruljevogn nær Skovbølling.
Det er cirka seks kilometer nord for Haderslev.
Han lagde mærke til et kraftigt lys inde på en mark. En flok kreaturer og et par heste rendte skræmte rundt under en lyskegle, der kom fra et sted oppe i luften.

 Original negativ fra fotooptagelse
Original negativ fra politibetjent Maarups fotooptagelse. 


Maarup fortæller: "Lyset kom hen over vejen, hvor jeg var ved at bremse vognen op. I samme øjeblik, jeg holdt stille, blev vognen indfanget i lyskeglen, og hele mit tændingssystem "døde", motoren gik i stå, og lyset på vognen gik ud. Lyskeglen kom skråt fra nord, hvorefter objektet ligesom vippede 45 grader og holdt denne stilling skråt ned foran vognen, for at ligge vandret vandret og derefter vippe 45 grader til modsatte side".

Med det automatiske kamera tog Politibetjent Maarup fire billeder.
Disse viser imidlertid kun en lysplet, og Maarup fortæller: "Da objektet "vippede", så lyset kom skråt ind på vognen, sås tydeligt omridset og bunden af et stort objekt på over 15 meter i diameter, tre store halvkugler strittede ud fra bunden".

Objektet bevægede sig igen, og lyskeglen fejede ind over marken syd for vejen.
Som ved Maarups første observation skete der det, at lysstrålen blev trukket op i fartøjet.
Denne gang så Maarup også detaljer såsom en kuppelformet overbygning med firkantede vinduer, der var blødt afrundede i hjørnerne.
Alle vinduer var oplyst, og med et sus som fra et kraftigt vindstød forsvandt objektet med stor hastighed.

Lyset fra objektet havde været kraftigt og blåhvidt, og det havde været varmt som sollys.
Maarup havde denne gang været ude af bilen, mens han betragtede det ukendte objekt, og hele observationen havde varet i fem minutter.

"Havde jeg i forvejen vidst, hvordan det hele ville udarte sig, så havde han nok ikke sagt et ord om min oplevelse til nogen som helst."

Attesteret
Politibetjent Evald Hansen MaarupRadaroperatør vidne:

Ingeniør og Radaroperator Nis Krog, Aabenraa:

Radaroperatør Nis Krog

"I 1969 kom jeg ind til det danske flyvevåben. Jeg arbejdede på radarstationen i 6 år.
I den periode har der været vist objekter på radaren, som kunne bekræftes at være faste genstand (objekt), men som opførte som ”ikke kendt” objekter.

Det som jeg husker mest, er den morgen hvor politibetjent Evald Maarup fra Haderslev blev stoppet af et UFO.
Den nat var jeg på vagt, og vi havde et objekt på radarskærmen, som var en fast genstand.
En kendt flyvemaskiner flyver med en maksimal hastighed, og over eller under en vis hastighed kan den ikke flyve – den kan heller ikke pludselig flyve meget hurtig i den ene retning, og i løbet af 12 sekunder flyve i en anden retning med samme hastighed. Det er sådanne ting vi har set på radar, ukendte faste flyvende objekter.
Sådanne observationer skulle der ikke tales om, det skulle forblive en hemmelighed".Efterskrift
Politibetjent Evald Hansen Maarup blev født den 8. december 1931 og døde den 24. september 1993, knap 62 år gammel.