Objekt over Skive-egnen
- Politiet blev inddraget i undersøgelserne - 

UFO Observationssted: Skive egnen
Observations-dato:
23. marts 1973, mellem kl. 22:00 og 23:00
Observationstid: 60 minutter
Antal vidner: > 5

Skive

Aage Jacobsen i Møgelthorum spørger sig selv, hvorfor han forfølges af et UFO - hvilket betyder et uidentificeret objekt.
Hans oplevelser onsdag og fredag aftener i sidste uge tyder på, at en sådant objekt har et ganske godt øje til ham.

"Onsdag aften", fortæller Aage Jacobsen, "ville min svigersøn, Kaj Stouby i Junget, og jeg køre herfra og over til Selde, for at besøge en ven. Han var ikke hjemme, og så kørte vi tilbage til Møgelthorum, hvor jeg bor".

"Ude fra nord i en afstand, som vi skønner var cirka 400 meter fra os, og i en højde som vi mener var et par hundrede meter, kom så en ildkugle, der forfulgte os.
På afstand havde den en størrelse på cirka 50 gange 50 cm. 
Da jeg kom ind til min kone, holdt ildkuglen stille uden for vort hus i den nævnte afstand, og jeg havde god tid til at vise hende den.
Der var ingen støj fra ildkuglen. Klokken var mellem 21 og 22. Jeg ringede til politiet i Skive for at fortælle om sagen, men mes jeg sad og telefonerede med politiet, forsvandt ildkuglen i nordøstlig retning".

"Da den var ved at forsvinde i horisonten, skiftede den farve til rød, gul og lille."
"Jeg var på intet tidspunkt bange, men vi talte naturligvis med venner og bekendte om fænomenet".

UFOet viste sig igen to dage senere
"Fredag aften ved samme tid kørte jeg ud igen, men kørte den samme tur den modsatte vej.
Da dukkede ildkuglen op igen uden for Junget på vejen mellem Junget og Selde. Jeg kørte i dækning bag en ejendom.
Da jeg gjorde det, holdt kuglen stille i en position, der lå cirka over kridtgraven ved Batum.
Jeg kørte videre, og kuglen fulgte med igen. Jeg holdt senere ind på en parkeringsplads, og igen lagde kuglen sig i venteposition, men jeg holdt der".

"Da jeg kom hjem, ringede jeg igen til politiet, men så snart jeg havde forbindelse, forsvandt ildkuglen igen ud over horisonten".

"Både onsdag og fredag aften, varede det hele en times tid, skønner jeg.
Fredag aften, da kuglen havde fulgt os omtrent dertil, hvor jeg bor i Møgelthorum, havde Peter Møller, der bor i Lindum, stået udenfor sin gård og set ildkuglen og også set, da den standsede uden for vort hus.
Imellem Møgelthorum og hans ejendom ligger det store område, der kaldes Sverige."  

"Der var det helt sikre moment for ildkuglens lave flyvning, at vi på vore rundture har kunnet konstatere, at snart lå ildkuglen i luften over venstre side af vejen og snart over højre side af vejen".

Mekaniker Ernst Nielsen, Thorum, har også set den flyvende genstand i området, og også han udtaler sin forundring over, hvad det kan være, der er så tiltrækkende på denne ukendte genstand i luften over Nordsalling.
Aage Jacobsen fortæller, at det naturligvis er en ejendommelig oplevelse at møde en ildkugle, som han gjorde det onsdag aften, men det var ikke, før ildkuglen i bogstaveligste forstand forfulgte ham fredag aften, at han synes, at det blev lidt ubehageligt.

Snakken går naturligvis på egnen, siger han, og der er opstået mange teorier om, hvad det mon kan være. Der er nogle, der ikke tror på dette, men på den anden side er vi nu så mange, der har oplevet og set ildkuglen, at det ikke bare er synsbedrag.

"Vi spørger os selv, om der er folk ombord.
Vi kan ingen se, men det kunne være, at man havde udset sig mig som en slags 'medie', eller hvad man vil kalde det, for nærmere kontakt."
"Vi har også en teori om, at det muligvis kan være udstråling fra kalkhorsten i Batum, der tiltrækker ildkuglen.
Vi ved kun, hvad vi har set med vore egne øjne, men vi er nogle stykker, som nu holder ganske særlig øje med aftenhimlen over vor egn. I aftes blev klokken godt midnat, før jeg gik i seng, men jeg observerede ikke noget".

Der var for øvrigt flere folk langvejs fra, som havde hørt om fænomenet, og som kom og var med til at holde udkik.
Hos Skive Politi oplyser man, at en betjent i bil med et kamera blev udsendt fra politiet fredag aften, for at medvirke til at søge at lokalisere ildkuglen, men udrykningen var resultatløs.
Ved 21-tiden fredag så flere personer ved Viborgvej i Skive over Skive fjord og så en farvestrålende genstand på himlen i retning mod Gedsted.
Hos Flyvertaktisk Kommando i Karup oplyser major S. Nielsen, at såvel onsdag, torsdag og fredag aftener, at flyvevåbenet slet ikke har fløjet i den meget lave højde, som observatørerne i Nordsalling fortæller om.

Attesteret,
Aage Jacobsen
Kaj Stouby
Ernst Nielsen

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT