Flere uidentificerede objekter over Horsens
- flere familiemedlemmer observerede adskillige objekter i 15 minutter -
 
 
UFO Observationssted: Horsens
Observationsdato: 23. april 2009 kl. 16.15
Observationstid: 15 minutter

Antal øjenvidner:
3

Horsens

To UFOer over Horsens Syd
Torsdag den 23. april 2009, omkring klokken 16.15 - 16.30 observerede far og søn, som befandt sig på to forskellige steder, flere objekter på himlen.


Vidnet nummer 1, sønnen, Jesper, fortæller med egne ord:

"Det var torsdag eftermiddag, jeg var lige kommet hjem fra arbejde, og ungerne legede udenfor i det gode vejr. Efter lidt tid, sad jeg og kiggede op på en næsten skyfri himmel, her får jeg øje på en stor ørn af en slags, jeg henter min hånd kikkert for at studere den nærmere, da der er en del tumult i luften fra en masse andre fugle.

Mens jeg står og kigger mod nord efter fuglen, får jeg øje på et hvidt objekt
i kikkerten, først tror jeg det er et fly, da det ca. har samme størrelse.
Klokken er cirka 16.15 og jeg står og kigger mod nord, omkring 10 grader over horisonten.
Objektet bevæger sig næsten med samme hastighed som et rutefly, fra nord mod syd.
Efter lidt tid, undre det mig, at man ikke kan se vinger, men at det bare ligner en hvid skive.
Da objektet når op ca. 30 grader over horisonten, stopper det op og står helt stille. Objektet står og wobler lidt og det ser ud til, at det er en skive, der vender skiftevis den flade side til og står på højkant.

Rekonstruktion lavet i PhotoShop.
Rekonstruktion lavet i PhotoShop af øjenvidnerne..

Det er svært at angive en størrelse på objektet, da det er umuligt at bedømme højden, men den har omkring samme størrelse som et rutefly.
Efter at objektet har stået stille i et par minutter, begynder det at accelerere og flyve hurtigt længere op på himlen.
Pludselig kommer der 6 små objekter og indhenter det store objekt, disse objekter er helt metal blanke og skinner i solen, modsat hoved objektet, som er hvidt.
Disse små objekter er kun omkring ¼ størrelse af hovedobjektet.
(Billedet til venstre er en rekonstruktion, som er fremstillet i PhotoShop, for at give en fornemmelse af, hvordan objekterne så ud.)
De ”danser” om hoved objektet som en bi sværm, og hoved objektet stopper nu helt op.
Lige da hovedobjektet stopper, stiller alle de små blanke objekter sig rundt om det stor med nøjagtig samme afstand til hinanden og til det store objekt, som på en urskive hvor det store objekt er i midten."
Sådan står de fuldstændig stille i omkring 5 min.

"Min kone når også at låne kikkerten og ser ligeledes både den store hvide og de små metal objekter.
Jeg ser min chance til at ringe til min far, som jeg ved også har en kikkert. Jeg får ringet ham op uden at miste dem af syne, hvis man kigger med det blotte øje, kan man kun lige ane dem.
Efter en del forvirring om hvor objekterne befinder sig, finder han dem endelig og vi står nu begge og kigger på dem og snakker om hvad det kan være.
De små objekter begynder nu at bryde op og flyver alle sammen væk, undtagen 2. Disse 2 objekter følger nu det store, som igen er begyndt at flyve.
Objektet flyver lidt frem og tilbage, og flyver til sidst langsomt tilbage mod nord. Her støder et par mere af de små objekter mere til så de nu er 1 stor hvid og 4 i blank metal.
Nu vender det store om, og flyver igen mod syd, da det er næsten over hovedet på mig, ligger jeg mig ned på græsplænen for bedre at kunne se.
Men jeg kan ikke finde den i kikkerten, og heller ikke med det blotte øje.
Jeg ringer igen til min far, for at høre om han stadig kan se noget. Han fortæller at han så objektet vende 90 grader og flyve mod vest, hvorefter også han mistede det af syne.
Jeg har absolut ingen forklaring på hvad det kan være, jeg diskuterede det selvfølgelig en del med min far. Vi snakkede om det kunne være en ballon eller en helikopter.
Der ligger en helikopterskole lige udenfor Horsens, og vi er vant til at se dem flyve rundt. Men lige meget hvilken forklaring vi kom frem til så kunne vi, på ingen måde få det til at passe.
Når de små metal objekter fløj rundt var det med meget høj hastighed, cirka 4 gange hurtigere end rutefly".


Vidnet nummer 2, faderen Ole, fortæller med egne ord:

"Kl. ca. 16:30 den 23-04-2009 ringer min søn. Han står ude i sin have og ser på et underligt fænomen i sin håndkikkert.
Jeg snupper hurtigt min egen kikkert og skynder mig udenfor.
Med en mobiltelefon i den ene hånd og kikkerten i den anden, får jeg instruktioner fra min søn om, hvor jeg kan finde fænomenet.
Jeg kan ikke se det med det blotte øje og søger med kikkerten.

Himlen er blå og næsten skyfri. Efter et par misforståelser om øst og vest, får jeg et mælkehvidt objekt i kikkerten.
Ca. kl. 8 og kl. 5 i lidt afstand fra det mælkehvide objekt, står to metalskinnende
noget mindre objekter.
De små objekter står ikke helt stille, men virker ”nervøse”.
Det lille objekt, der står ca. kl. 8, foretager en pludselig bevægelse ind mod det store objekt og tilbage igen.
Nærmest som et spring. Frem og tilbage på under et sekund.

Nogle få sekunder senere forsvinder de to små objekter så hurtigt at jeg ikke har en præcis fornemmelse af retningen. Måske mod nordvest. Det store objekt bliver stående. Det står højt på himlen mod nord, omkring 70-80 gr. oppe.
Solen står lavt ude til venstre (vest, sydvest) og det passer med at objektet oplyses af solen.

Efter at have betragtet objektet i ca. 5 minutter uden nogen bevægelse eller aktivitet, ringer vi af, da det er lidt besværligt med kun en hånd til at holde kikkerten i så lang tid. Vi aftaler at vi ringes ved senere.
Efter yderligere nogle minutter, begynder objektet langsomt at bevæge sig mod syd, altså endnu højere op på himlen. Jeg lægger mig på græsplænen med kikkerten for at holde den mere stabil.
Bevægelsen er langsom og efter et kort ophold, begynder det at bevæge sig en smule mod syd sydvest (mod solen). Så drejer objektet skarpt mod nordvest (et drej på ca. 110-120 gr.). Farten er stadig langsom, men den drejer ikke i en bue, men i et ”knæk” uden at ændre hastigheden.
Pludselig er objektet væk. Jeg ser ikke retningen, det er bare væk.
Efter at have afsøgt det område af himlen, hvor det forsvandt, i ca. 5 min. opgiver jeg at finde det igen.
Vores søn ringer igen. Han har også tabt objektet af syne.
Skal jeg bedømme objektets størrelse, vil jeg sammenligne det med, når jeg ser et passagerfly flyve over himlen i stor højde.
Jeg havde ca. de samme rystelser i kikkerten pga. afstanden, så fornemmelsen var, at objektet var på størrelse med et passagerfly.
Jeg vil også sige at objektet var ganske tydeligt i kikkert, og der var ingen finner eller andet der stak ud fra objektet. Det var helt glat.
Når jeg vidste præcis hvor det var på himlen, kunne jeg også se det med det blotte øje.
Jeg fornemmede i starten at det var et kuglerundt objekt, men mens jeg observerede objektet ændrede det i starten en smule form. Som om det ind imellem blev mere elliptisk i formen.
Jeg begyndte derfor at fornemme, at jeg så en hvælvet underside at et objekt, der ikke var kuglerundt.
Observationen foregik i Horsens Syd og varede for mit vedkommende ca. 15 min.
Det gav en usædvanlig underlig fornemmelse, at se et sådant objekt i dagslys. Jeg er vant til at se mange underlig lysfænomener om natten, da jeg har to spejlteleskoper, et stort og et lille transportabelt. Jeg har også ofte set mange forskellige fly i forskellige højder og afstande med min håndkikkert.
Det var med sikkerhed ikke et fly, en ballon, en helikopter
eller noget andet jeg har set før.
De to små objekter jeg nåede at se et kort øjeblik, var også højst usædvanlige. Specielt deres meget pludselige bevægelser og helt anderledes måde at skinne på. Som om de selv lyste eller var helt blanke og af metal, hvorimod det store objekt var mælkehvidt og oplyst af solen".
 

Attesteret
Jesper & Ole

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT