UFO fotograferet over Odense
- På vej til karakte-klubben svævede et UFO forbi ham - han nåede dog at tage tre billeder -

UFO observations-sted: Odense
Observations-dato: 15. februar 1974, klokken 17:00
Antal vidner: 1 + filmnegativer

Odense

Et af øjenvidnerne, Jorma Viita, som er født i Finland men som senere flyttede til Danmark for at sikre beskæftigelse, har indberettet sin UFO observation som inkluderer fotos og negativer.

Original fotografi af Jorma Viita
Original fotografi af Jorma Viita


Vidnet fortæller:

"UFO observationen var den 15. februar 1974, og tidspunktet var lige omkring klokken 17. Vejret var fint, klart og skyfrit. Jeg var på vej til den lokale karate klub. Jeg havde et kamera med mig, fordi jeg skulle tage nogle billeder henne i klubben. "

”Jeg tog min cykel og cyklede afsted mod klubben. Pludselig så jeg en tallerken-formet fartøj svæve forbi mig på min venstre side. På dette tidspunkt var det umuligt at tage et billede, da UFOet befandt sig bag nogle træer. Så jeg vendte rundt og cyklede alt hvad jeg kunne, for at få et bedre udsyn til den flyvende tallerken, og da jeg var nået 300 meter havde jeg et meget bedre udsyn til UFOet”.

”jeg ved ikke hvor hurtigt UFOet bevægede sig, men hastigheden som svarede til en helikopter vil jeg mene. Så jeg stod af cyklen og rettede mit kamera mod UFOet. Jeg bemærkede at UFO ikke længere svævede, men holdt sig svævende på et fast punkt. Jeg tager det første billede, hvorefter jeg så at UFOet igen svævede (flyttede sig). Jeg så hvordan det langsomt vendte op og ned samt hvor hurtig det kunne bevæge sig. Så tog jeg det andet billede. På det tredje billede kan man se UFOet vende på hovedet. Herefter skød UFOet afsted med stor hastighed, og forsvandt i løbet af nogle få sekunder på den nordøstlige himmel”.

Origianl foro af Jorma Viita
Original fotografi af Jorma Viita

"Jeg observerede UFOet mellem to til tre minutter, og UFOet befandt sig cirka 100 meter over jorden. Jeg vil beregne dets diameter til at være omkring 30 meter. Det havde en kabine konstruktion med en form for sorte huller i siden. Dets farve var sølvgrå. Den eneste lyd jeg hørte, var kun en summende lyd”.

"Mit kamera var en Agfa Optima 500 Sensor og filmen jeg benyttede i kameraet var Ilford FPT 135. Efter mødet med dette rumskib, havde jeg en frygtelig hovedpine i to uger".

Vidnet, Jorma Viita, sendte de originale foto-negativer af UFOet til UFO Study Centret i Finland. Senere blev negativer returneret til ham. Billederne er ikke blevet evalueret af MUFON.

(Jorma. Viita havde en ny UFO observation den 22. juni 1974 omkring klokken 14:30 i Odense. Til denne observation var der fire øjenvidner, to voksne tyskere, en japansk dreng og Viita selv.)

Attesteret,
Jorma Viita


© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT