Det er ægte - det er sandheden
- Tidligere 'top-hemmelig' foto - nu frigivet af NASA - 49 øjenvidner til denne observation -

Hændelses-dato: 16. januar 1958
Antal vidner: 49 + fotos
Observationssted: Trinada øen, Sydlige atlantiske ocean

af Poul-Erik Nielsen, Sc.D., 2002

.


 
Dette foto af UFO blev taget af den Brasilianske Flåde.

UFO ved Trinada øen den 16. januar 1958

Foto'et til venstre blev taget af den Brasilianske Flåde nær Trinada Øen i det sydlige Atlantiske ocean, den 16. januar 1958, og blev omgående klassificeret som top hemmeligt, og kom derfor ikke til offentlighedens kendskab.

Den professionelle civile fotograf, Almiro Baruana, var på fotoarbejde den pågældende dag, da han skulle tage billeder af flådens øvelsesskib, når det sejlede ud.
Hr. Baruana gjorde sit kameraudstyr klar, og tog en række fotos af skibet og dets besætning. Men pludselig blev de forstyrret af et ukendt flyvende objekt, som såvel fotografen Almiro Baruana, som de 48 ombordværende på skibet iagttog i ærefrygt.

Da negativerne straks blev formanet til fremkaldelse af diverse højtstående søofficerer, og objektet klart og tydeligt viste sig der, blev filmen beslaglagt for nærmere undersøgelse.

De efterfølgende undersøgelser og test viste, at det ukendte flyvende objekt (UFO), bevægede sig med en hastighed mellem 600 og 700 mil/time. De kunne fastslå objektet til at være 120 fod i diameter og omkring 24 fod i tykkelse (højde).

Først i nyere tid blev dette foto afsløret til offentligheden af den Brasilianske Præsident, Juscelino Kubitschek.