UFOer mørklagde hovedstaden i Honduras
- Kæmpe interplanetarisk rumskib (UFO) mørklagde Honduras hovedstad, Tegucigalpa -

Hændelses-dato: 14. og 27. oktober 1978
Hændelsessted: Hovedstaden Tegucigalpa, Choluteca og La Leona, hele Honduras
Antal vidner......: > 100

af Poul-Erik Nielsen, ufo-forsker, ufo-sandheden.dk, 2003 + 2016

UFOer mørklagde hovedstaden - talrige vidnesbyrd

 
Kortet viser nogle af vidnernes placeringer, da gigantiske UFOer kom ind over Honduras og mørklagde hovedstaden Tegucigalpa.

Hundredvis af øjenvidner - inklusive officielle embedsmænd - blev øjenvidner til mystiske objekter over landet Honduras, men de blev også øjenvidner til at UFOerne mørklagde hele hovedstaden.
En Honduransk professor bekræftede, at strømsvigt over hele byen, var forårsaget af disse svævende objekter fra det ydre rum.

Tegucigalpa er hovedstaden i Honduras, og er med sine 850.848 indbyggere også den største by i landet.

Denne sælsomme hændelse fandt sted den 14. oktober 1978, hvor en hel serie af UFOer svævede over området i V formation, som kunne ses når de kom til syne mellem skyerne, og de mørklagde området totalt i hele 25 minutter.

Blot to uger senere, den 27. oktober 1978, blev et kæmpe cigar-format objekt
observeret over området, og denne lagde atter byen og områder mørkt i 1 time og 10 minutter.

Elektriciteten forsvandt helt, og kom automatisk tilbage efter de angivne perioder. Der fandtes ingen fejl hos el-værkerne, og el-selskaberne reparerede intet.


Øjenvidnet:
Den 24-årige reklameagent Rogelio Bercián fortæller: 

"Præcis klokken 18:06 var jeg i bil tæt på bakken El Picacho, da jeg spottede et mærkeligt objekt, som bevægede sig med høj hastighed fra syd mod nord.
Først troede jeg det var et konventionelt fly jeg så, men jeg blev hurtig forbløffet over at det hurtigt og meget faretruende nærmede sig et tæt befolket område.
Fra min position på bakken, havde jeg et godt udsyn over hele byen.

Reklameagent Rogelio Bercián havde et godt udsyn over hovedstaden fra bakken.


Pludselig foretog objektet en meget hurtig manøvre, næsten en selvmorderisk otte-tals manøvre, og jeg kunne derved se objektets form; det lignede en kæmpe "boomerang". I samme øjeblik som objektet faldt, kom det nærmere mod byen og da det kom nærmere byen, og var i nærheden af Toncontin Internationale Lufthavn, forsvandt af elektricitet i byen.

Jeg så hvordan alt lys blev slukket indtil der var totalt mørkt over byen.

Det mærkelige flyvende objekt steg kort efter og forsvandt op i himmelen via en usandsynlig manøvre og steg næsten lodret op.

Jeg vil umiddelbart bedømme objektets højde til at være et par tusinde meter over jorden, da det svævede over byen”.

På samme tidspunkt var der utallige andre vidner i hovedstaden, som observerede andre UFOer forskellige steder i byen.

”Der blev observeret forskellige uidentificerede flyvende objekter (UFOer), nogle runde, men der blev også observeret et cylindrisk objekt (interplanetarisk fartøj, som regel defineres som cigar-formet objekt), og dette objekt svævede bort med en underlig hvislende lys”, fortæller den 12-årige Luis Silva og en 12-årige ven der lever i El Toro Agua.

Det skal bemærkes at byen Toro Agua ligger syd for hovedstaden Tegucigalpa, det var også herfra de første to vidner befandt sig (på toppen af en bakke nær La Leona), som er transformatorstationen som distribuerer elektricitet til hovedstaden Tegucigalpa. 

Andre øjenvidner:
Andre øjenvidner observerede klokken 17:11 flere UFOer over andre dele af byen. En kvinde (som ønsker anonymitet) var hos en nabo med sine fire børn, da de alle observerede ”to objekter som fulgte hinanden, sølvfarvede, senere skiltes de og svævede i modsat retning”.

Øjenvidnet Donatila Majan, peger over området, hvor hun så det mystiske svævende objekt.

En anden detalje som matchede strømafbrydelserne er, at der den næste dag blev observeret ”en eskadrille af UFOer, som svævede meget højt”, og to dage senere opdagede en professor ved det Centrale Videncenter (som også ønsker anonymitet) at der var nogle udenjordiske mærker ved indgangen til instituttet.

Undersøgelser blev foretaget af Myndighederne, for fuldstændig og aldeles at afgøre, om der havde været tekniske fejl et eller andet sted i el-nettet.
Man fandt ingen fejl. Det bør også bemærkes, at der præcist et år tidligere var hændt den samme form for strømafbrydelser, hvor man heller ikke fandt nogen som helst fejl i el-nettet. Ingeniør Baide sagde: ”Vi fandt aldrig fejl noget sted i el-nettet”.

Konstatering - ved det første strømsvigt:
I det øjeblik, hvor forskellige typer af UFOer blevet observeret svævende over hovedstaden Tegucigalpa, og i det samme øjeblik som et UFO pludselig styrtdykker i nærheden af La Leona, nord for hovedstaden, skete der i samme øjeblik en mærkelig kraftig glød i el-generatoren i El Canaveral (meget langt fra hovedstaden). Den mærkelige glød produceres ved en kæmpe strømafbrydelse, som påvirkede de fleste Honduranske områder og regionen i Leon i nabolandet Nicaragua, som er tilsluttet det Honduranske netværk.

Anden UFO-bølge, 27. oktober 1978
Hele 14 byer i Honduras blev mørkelagt på samme tid, og dette skete i forbindelse med den skærpende omstændighed, at UFOer (mystiske uidentificerede flyvende objekter) blev observeret svævende over adskillige byer.

Øjenvidnet, Fr. Aida Zuniga
fra Choluteca (en by som ligger 200 kilometer fra Tegucigalpa) fortæller:

”Jeg var på mit kontor, da en af de studerende, Egdomilia Quiroz, blev kaldt af en kollega for at komme udenfor, for at se noget meget mærkeligt kraftigt lys som kom fra et gigantisk rundt objekt på himmelen. Seks kvinder blev øjenvidner til denne sælsomme oplevelse, og de skønnede objektet til at være langt over hundrede meter i længden.

Det gigantiske svævende objekt befandt sig kun 800 meter over jorden. Pigerne kunne se en form for vinduer rundt langs objektet, og alle blev de meget nervøse, og to af pigerne faldt i hysterisk gråd. Objektet (UFOet) var camoufleret med en sky eller en slags tåge, samtidig med at dets form tydeligt kunne ses”.

”I 10 minutter svævede objektet på samme sted, uden støj eller lyd af nogen art, men det udsendte kraftige lysbølger. Derefter begyndte objektet at flytte sig og fade ud.
Der var stadig elektricitet, men ganske få minutter senere blev byen Choluteca total mørklagt. Nogle folk troede at der havde været en stor brand, fordi de kraftige lysbølger fra UFOet blev observeret cirkulært, og derfor troede at det var gløden af ild".  

”Lyset fra objektet ændrede farve, fra gul-rødt til bleg lyserødt og forsvandt. Mange ønskede at starte deres biler, men kunne ikke. Pigerne blev endnu mere skræmte, og de vil aldrig glemme det".

Modelillustration:Gigantisk UFO svævende over bjerg ved hovedstaden.

Det bemærkes at byen Choluteca, ligesom mange andre byer i det sydlige Honduras, modtager sin elektricitet fra værket ved Pavane, og at den totale strømafbrydelse også påvirkede regioner langt ind i Nicaragua, som modtager elektricitet fra samme kilde.

Præcis to timer senere dukkede et tilsvarende gigantiske UFO op over hovedstaden Tegucigalpa, og tog al elektricitet fra transformerstationen i La Leona, og mørklagde da hovedstaden total. Forskerne indsamlede vidneudsagn som var meget præcise.

Øjenvidnet, Operatør Miguel Herrero
som var vagthavende på transformerstationen i La Leona denne nat, fortæller:
 
”Det var præcist klokken 20:06 den nat, hvilket jeg med sikkerhed véd, fordi det viste det store elektriske ur. På dette tidspunkt begyndte TV-overvågningsbilledet at blegne, og på samme tidspunkt observerede jeg et blåligt skær, og straks derefter hørte jeg en eksplosion i gården, hvor transformer og fordelingerne udføres.

Jeg følte mig et øjeblik blind, og så snart jeg havde genvundet mit syn, gik jeg til værftet og kunne se at der kom gnister fra isolationstårnet …. og der observerede jeg et meget lyst objekt glide ind i himmelen; jeg måtte lukke mine øjne, fordi lyset blændede mig. Det var noget som jeg næsten ikke kan beskrive … det steg bare hurtigt op i himmelen uden nogen form for lyd".

Byen La Leona ligger langt fra hovedstaden Tegucigalpa.

Miguel Herrero (som flere dage efter denne hændelse stadig havde brug for at bruge mørke briller, da hans øjne var røde og irriterede), sagde at det gigantiske objekt havde afbrudt to kredsløb, hvilket medførte at det påvirkede hele landet.

Mange UFOer
Som tilfældet med de 14 byer, var der ikke blot tale om ét UFO som svævede over byen, men flere, hvilket de mange øjenvidner dokumenterer. 

Øjenvidnet, Fr. Julia Martínez Flores fra den kvindelige politistyrke i La Leona, sagde:

”Jeg var på vagt denne aften, og klokken 20:10 observerede jeg noget underligt lys. Jeg gik ud på gaden og observerede nogle lys, som kredsede rundt på himmelen. Jeg så et meget svagt lys, som om sig havde et rødt lys. Der var stille i Le Leona. Objekterne bevægede sig uden lyd. Jeg troede at det var enden på denne verden”.

Øjenvidnet Taxachauffør Roberto Aguilar sagde, at han havde set et stærkt lys på himlen.

Da han så dette usædvanlige syn blev han bange, og sagde:

Øjenvidner:
Fra venstre: Professor Bercian, Politichef Lopez og Taxi chauffør Roberto Aguilar..

"Objektet var gigantisk, og det så ud til at det havde en slags fangearme, som hele tiden bevægede sig”. Da han kom til La Leona observerede han at byens lys, så han hvordan byens lys pludselig forsvandt.

Øjenvidnet, Politichefen, Alexander Hernandez udtaler:

"is nogen forsøger at bortforklare UFOerne over området, er det nonsens. Jeg har selv i levende live, med mine egne øjne, set UFOer i området her".

Øjenvidnet, Professor Jose Bercian:

Professor, Jose Bercian, direktør for det tekniske uddannelsesprogram for Honduras regering, bevidner, at også han så et UFOer i området, helt bestemt den 26. september 1978 og udtaler: "Hvad jeg så var, at et UFO som svævede over nogle højspændingsledninger, og det var som om de sugede elektriciteten op, i hvert fald så var der ingen elektricitet mens det svævede der."  

Professor Bercian fortsætter:
"Da min kone og jeg den 16. september 1978, omkring klokken 02:00 kom kørende i bil lidt udenfor hovedstaden, blev vi blændet af et skarpt lys fra et objekt som svævede længere fremme på vejen. Da dette objekt langsomt sænkede sig og landede midt på vejen, satte jeg farten ned. Jeg ville stoppe bilen og gå ud for at se nærmere på dette mystiske objekt, men min kone var skrækslagen og frygtelig bange, og ville ikke lade mig gå".

Nyhedsdirektør, Rodrigo Wong
Radio America, en af landets meget populære radiostationer, modtog flere end 200 opkald fra personer, som havde set UFOer over området den 17. september 1978. "Alle forklarede objektet på nøjagtig samme måde - og det svævende cigar-formede objekt, udsendte et kraftigt lys" sagde Radio America's nyhedsdirektør, Rodrigo Wong.

Øjenvidnet, Pressesekretær, Herman Badgette
Herman Badgette, pressesekretær for Honduras militær junta, stod uden for Maya hotellet i Tegucigalpa sammen med pressekorrespondent Tom Fenton, og sagde:
"Jeg så et kæmpestort lysende, svævende objekt.
Det så ud som om der kom flere forskellige farver af lys fra objektets underside. Nogle gange var det rødt, andre gange blåt. Det svævede med stor hastighed".

Øjenvidnet, familien Elvir Hernández, som bor tæt på La Leona station:

Den 40-årige husmor, Lady Donatila Hernández sagde:

"Klokken 20:10 var jeg i køkkenet, og pludselig så jeg en meget mærkelig glød, som oplyste hele køkkenet og straks efter hørte jeg en eksplosion.
På det tidspunkt forsvandt al elektricitet.
Jeg kiggede ud af vinduet, hvor jeg har udsigt over La Leona station, og jeg blev ikke overrasket, da jeg observerede et underligt objekt, som svævede omkring en meter over træerne.

Kortet viser placeringen af landet Honduras på et verdenskort.

Objektets form var sjælden af udseende, en form for lang metalagtig ’skæg’, hvorfra der kom forskellige farver, som igen kredsede om selve objektet. Det værste var at objektet lyste så kraftigt, at jeg ikke kunne opretholde synet på det, øjnene løb i vand og jeg blev grebet af frygt”.

Der sket også en anden mærkelig ting: I det samme øjeblik som da det stærke lyslilla lys invaderede køkkenet, begyndte der at lyde en underlig summende lyd, som forblev i køkkenet i flere sekunder … den violette farve forblev ’fast’ på væggen i køkkenet, inden den blegnede bort”.

Øjenvidnet, Elisabeth, 17 år, (Donatila’s datter):
På tidspunktet for UFO observationen / hændelsen, befandt den 17-årige Elisabeth sig udenfor og kunne derfor bedre se hændelsen efter eksplosionen, og da UFOet nærmede sig mangotræet var hun kun syv meter fra objektet.
Hun afgiver de samme oplysninger som moderen, selvom Elisabeth allerede observerede UFOet i det fjerne, da det dukkede op i horisonten.

”Lyset var så stærkt og dybblåt, at det blændede mig; jeg dækkede ansigtet med hænderne, fordi jeg troede at jeg var ved at blive blind”.

Rent faktisk kunne hun ikke se i flere minutter, og faldt i et anfald af hysteri og nervøsitet. De næste to dage led hun af hovedpine og utilpashed.

De personer der siger, at der ikke er beviser for at UFOer er en realitet, og at det er resultatet af sindet, er fordi de er uvidende om tilfælde som denne, hvor snesevis af øjenvidner fra alle samfundslag beskriver de samme forhold; og det er en kendsgerning at disse UFOer frakoblede al elektricitet i en hel by.© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT