Den unge pilot fløj i døden - ville følge kæmpe UFO...
- Piloten meldte over radioen: Det ser metallisk ud, og det er kæmpe stort og cirkulært -

Hændelses-dato: 7. januar 1948
Antal vidner: > 10


 
Kaptajn Mantell's fly, et C-118 kampfly 

Det var i Mount Rainier området, at Kenneth Arnold havde set et kæmpe cirkulært rumskib i 1947, men det var på den anden side af det Amerikanske kontinent, at der den 7. januar 1948 skete en helt anden hændelse med et C-118 kampfly.

Det skete i Kentucky. Hele dagen lang havde byboere i Marysville, Irvington og Owensboro og landsbybeboere imellem disse byer rapporteret, at de havde et set et kæmpe stort og skinnende UFO, som bevægede sig langsomt på tværs af himlen.

Politichefen og hans ansatte i Marysville blev overbelastet af opkald, så Politichefen ringede klokken 01:15 p.m. til Godman Air Force Base, for at høre om de kunne hjælpe med information om det noget uhyggelige, der var ved at oprinde.
Senior luftkontrolløren på Godman, telefonerede videre til Air Force Test Center ved Wright-Patterson Feltet, for at sikre sig at der ikke befandt sig flyvemaskiner af nogen slags i området af Godman Feltet og Marysville.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT

 Kaptajn Mantell fløj i døden, da han ville forfølget et UFO
Kaptajn Mantell fløj i døden, da han ville forfølget et UFO 

Klokken 01:35 pm. scannede Godman's radar et 'uidentificeret flyvende objekt', som befandt sig i luftrummet i sydøstlig retning i en højde af 13.000 fod (3.962 meter). Ti minutter senere, kunne kontrolløren se det visuelt, og blev chokeret over at se, at det ikke var noget helt almindeligt flyvende objekt.
Objektet var skinnende og rundt (cirkulært). Det var svært at bedømme dets størrelse, men det så ud til at være omkring 500 fod (150 meter) i diameter. Det drev over centret af lufthavnsområdet, stoppede der og hang bevægelsesløst lige neden under en sky over basen.

Efter en halv time, bevægede objektet sig nogle hundrede fod længere op, og gemte sig ind imellem i skyerne, så det store objekt kun var synlig ind imellem. Der foregik en heftig kommunikation mellem kontroltårnet, Basens kommandør og Operations Officeren. De var alle enige om én ting: Objektet der oppe, var fast, synlig og et luftfartøj af en slags, og at der ikke kunne være tale om en vejrballon.

Klokken 02:30 p.m. modtog Godman Tower et opkald fra fly lederen af fem P-51 Mustang kampfly. De var sat i aktion, og overfløj nu området. Godman spurgte kamppiloten, Kaptajn Thomas Mantell, om han havde fået lokaliseret UFO'et. På det tidspunkt, befandt Mustang kampflyene sig omkring 10 miles syd for Godman, og fløj mellem skyerne.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Mantell bekræftede og informerede Godman Tower, at han befandt sig på position 220 grader og fløj til en højde af 15.000 fod (4,570 km) for at lokalisere det mystiske fartøj. Da de passerede højden på 15.000 fod (4,570 km) vendte to andre piloter næsen den anden vej. Mantell fortsatte videre, og nåede op i en højde på 23.000 fod (7,000 km).

På det tidspunkt, kaldte Mantell over radioen og sagde:

"Jesus Christ. Det er fantastisk. Det er lige ovenover mig, og det er enorm stort. Det ser metallisk ud, og det er kæmpe stort og cirkulært. Det er et sted mellem 500 og 1.000 fod i diameter. Det er kolossalt stort. Jeg prøver at komme ovenover det. Det stiger højere op! Det stiger højere op ... Gud, det er fantastisk. Det begynder at blive meget varmt. Det er varmt! Varmt! Jeg kan ikke ........."

Derefter blev der stille - musestille.


Kaptajn Mantell sagde ikke mere.

 Kaptajn Mantell styrtede i døden.
Kaptajn Mantell styrtede i døden. 

Hans ord blev senere bragt i utallige aviser.
Han sagde, at han havde set dette kæmpe udenjordiske rumskib, som vi bedre kender som betegnelsen af et UFO.

Klokken 03:15 p.m. styrtede Kaptajn Mantell's Mustang ned på en farm nær Franklin, Kentucky og eksploderede. Hans krop blev fundet i det, som kaldes den venstre side i cockpittet.
 
Senere rapportere angiver, at Mantell havde været udsat for en "intens varme", hvilket var forårsaget af en dødelig røntgen stråle.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT