Flyets stod stille i luften i 6.000 fods højde
- piloten var ved at gå i panik, da flyet stod stille i luften i seks tusinde fods højde -

Observations-dato: 10. juli 1947
Observationssted.: Morristown, New Jersey
Antal vidner.........: 2 (Flypilot og redaktør John H. Janssen)

 

Opdagede seks svævende objekter
 

Fotograferet af piloten
Fotograferet af piloten

Piloten, John H. Janssen, redaktør ved ´The daily Record´, opdagede seks, lysende sfæriske skiveformede objekter, som svævede højt oppe på himmelen. Han greb sit kamera og tog et billede. Han kunne kun få fire af de seks objekter med i billedrammen.

Den 23. juli 1947, to uger senere, stødte han på et andet UFO, eller som det så ud for ham, var det det samme objekt. Han fløj i sin flyvemaskine over Morristown i en højde af 6.000 fod.

“Da jeg så omkring på himmelen, blev jeg overvældet af et kraftigt lys, som jeg først troede, var Solen eller et højtflyvende fly, så tænkte jeg ikke mere på det. Men pludselig begyndte mit fly at opføre sig ejendommeligt. Det hostede og spruttede krampagtigt.

Så jeg trak i karburatorvarmeren og gav det fuld gas, i håb om at tø noget is, som kan akkumulere sig i karburatoren. Motoren udsendte en afsluttende hosten, hvorefter motoren gik i stå. Nu, i stedet for at falde, forblev flyet på sin højdeposition og stod stille … stiv …!


Motoren satte ud - flyet stod stille i luften
Jeg blev pludselig klar over at mit fly trodsede den grundlæggende tyngdelov. Jeg blev bange og var tæt på at gå i panik, da jeg følte mig i en underlig knibe. Jeg så at flyvehastighedsmåleren stod på nul! Der var nu en mærkelig prikkende, el-lignende fornemmelse som løb gennem min krop.

Jeg havde en uhyggelig fornemmelse af, at jeg blev overvåget og undersøgt af noget, der minutiøst studeret mine funktioner, mit tøj og min flyvemaskine ... jeg tørrede kold sved fra mine øjne. Derefter så jeg det! Over, og lidt ud over min venstre vingespids var et mærkeligt fartøj, et af de flyvende objekter!

Objektet så metallisk ud, grå-/sølvfarvet, og gav mig indtryk af styrke og super-intelligens, som ikke var af Jordisk oprindelse. Objektet stod helt stille der i luften ved siden af mit fly. Lidt højere oppe på himmelen kunne jeg se andre (tilsvarende) objekter, som øjensynligt også stod stille og på et fast sted på himmelen.

Jeg antog at det andet underlige objekt foretog undersøgelser af mit fly og af mig selv. Jeg havde en hæmningsløst trang til at række ud efter magneto, som jeg slog fra da motoren stoppede. Jeg skiftede begge dynamoer til positionen. Langsomt begyndte propellen at dreje ... og motoren kom op i et konstant rytmisk omløb. Flyet steg opad, opnåede flyvehastigheden og derefter var alt igen under kontrol” fortæller hr. Janssen.