9-årige pige tæt på UFO og aliens
- på vej til skole blev hun overrasket af et UFO - skreg på sin moder, undgik derved eventuel bortførelse -

Observations-dato: 09. august 1994, klokken cirka 08:02
Observationssted: Huinca Renancó, sydlige Cordoba, La Pampa, Argentina
Antal vidner: 2 + øvrige i området dage forinden
af: © Poul-Erik Nielsen, UFO-SANDHEDEN

 

Indledning:
Den traditionelle børnedag i 1994, blev forlænget i ugen 8. – 14. august, hvor en pige på kun 9 år blev vidne til et besøg fra en anden verden i byen Huinca Renancó i det sydlige Cordoba, La Pampa. Episoden blev vist og omtalt i TV-kanal 4 Huinca Cable Visión og radiostationen Radio Huinca LV 22. Efterfølgende vist på Channel 3 i Santa Rosa og senere blev hændelsen transmitteret gennem pressen i hele landet.

Ærlighed er et karakteristisk træk ved Silvana

Om morgenen, tirsdag den 9. august 1994 forlod Silvana Soledad Z. sit hjem, for at gå i skole. Hun gik som sædvanligt forholdsvis midt på gaden. Da hun havde gået nogle få meter, hørte hun en summende lyd som fangede hendes opmærksomhed. Hun drejede sig og observerede et cirkulært objekt, hvor hun gennem et rundt vindue i objektet kunne se et ”ansigt” med store ører og tre øjne.
Umiddelbart efter blev en slags dør i objektet åbnet (eller en slags rampe), hvor væsenet kom ud. Hun blev bange, og begyndte at skrige på sin moder. På et øjeblik trak væsenet sig tilbage, og døren (eller lugen) i objektet lukket mens hun løb hen til et hjørne, hvor hun mødte en skolekammerat som havde set det blinkende objekt.

Forskning:

Den første kontakt blev aftalt med de lokale medier, der indvilligede i at give os oplysninger om vidnet og hendes familie (en procedure der er vigtigt, da det forholdsvist er et lille samfund), med henblik på et samarbejde for at opfylde vores forskningsformål. Således kom vi hurtig til at tale med Silvana’s forældre og bedsteforældre, som gav samtykke til yderligere samtaler med pigen.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Nogle timer senere befandt vi os i hjemmet på Aragon Street i det nordlige kvarter af Huinca Renancó, hvor hun, hendes forældre og søster bor og lever. Efter en kort snak accepterer Silvana Z. (efternavnet er tilbageholdt) at vise os stedet for observationen for at rekonstruere hændelsen.

Silvana foran sit hjem

Hun virkede lidt rastløs. Således fortæller Silvana i detaljer, hvad der hændte, tirsdag den 9, august 1994.

Hændelsen:

Silvana: ”Omkring klokken 07.30 vækkede min moder mig, for at jeg skulle op og i skole. Hun havde tilberedt morgenmaden som sædvanligt. Da jeg var på vej til skole, hørte jeg pludselig en lyd: crashhhh, og jeg vendte mig rundt for at se hvad det var. Da så jeg en stor rund tingest, så stort som et hus, hænge i luften. Bag glasset i den der tingest, så jeg et ansigt med spidse ører og tre øjne. Så åbnede der sig en dør eller rampe, og væsenet kom ud og berørte jorden. Jeg hørte fodtrin. Jeg skreg vildt fordi jeg blev bange, min moder kom ud og jeg så min veninde Yamila komme gående henne ved hjørnet, og da hun også så det, løb vi.
Fra den dag ville min moder ledsage mig, eller se på mig, når jeg går til og fra skolen”.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Silvana beskrev den sælsomme hændelsen med enkle sætninger, og vi fortsatte nu med at genoplive vidnesbyrdet i en bestemt rækkefølge, nu med mellemliggende spørgsmål.

Silvana viser stedet hvor fænomenet optrådte og forsvandt

Silvana stod op klokken 07.30 og spiste morgenmad som hendes moder havde tilberedt. Omkring klokken 08.00 forlod hun sit hjem for at gå til skolen ”Paso de los Andes”, en afstand på omkring 150 meter, hvor hun gik i fjerde klasse.
Det var morgen, og der var kun nogle få skyer på himmelen. I disse øjeblikke blev hun observeret af andre personer på gaden, og trods det at hun på afstand bemærkede at nogle gjorde korsets tegn, havde hun intet andet bemærket.

Silvana med sin frygtindgydende tegning


Som sædvanlig gik hun midt på vejen og så ned mod jorden. Da hun var gået ti til femten meter, hørte hun pludselig en summende lyd, ligesom luft der siver ud, psshhhh eller crasshhh bag hende. Hun vendte sig om, og udenfor sit hjem i østlig retning på samme gade, kunne hun se et stort rundt objekt som holdt sig svævende kun et par meter over jorden. Der forblev det ubevægeligt under observationen. Objektet havde flere lys (gule, røde, blå, grønne), og i toppen havde det en lille slags kuppel samt antenner.

”Objektet havde et sort (panorama)vindue, hvor man kunne se byen Huinca Renancó, fortæller Silvana som på billedet står på gaden og fortsætter ”og jeg så en alien, som havde store spidse ører og tre øjne”.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Pludselig åbnede der sig en dør med en overflade uden trin, omkring to en halv meter, og hun så en lille hånd med tre fingre, og derefter armen. Mens hun fortsat observerede det mærkelige ansigt, synes hun at armen begyndte at strække sig længere ud og berøre hækken.

Med notorisk forpinte stemme, sagde Silvana: "Jeg var forbløffet over at se dette væsen, indtil han kom og rørte jorden, så hørte jeg også fodtrin (tac-tac-tac) som gik ned og opholdt sig der, bah, jeg ved ikke om han gik, fordi jeg kun hørte mit eget skrig: Mommy!!, og jeg så hvordan han lukkede hele hånden, døren blev lukket og lysene blev tændt og begyndte at blinke”.

Silvanas tegning af den sælsomme observation

HHun fortsatte den sælsomme hændelse: "Da hånden rørte ved hækken, troede jeg at jeg ville blive fanget, han kom helt hen til huset! Men da jeg skreg, lukkede han hånden og i dette øjeblik løb jeg og fandt Yamila. Hun så ham også, og så også da han forsvandt ind i objektet, og efter at døren eller porten blev lukket, forsvandt objektet op i himmelen.

Frygten:
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Da de to piger ankom til skolen, fortalte de hvad der skete til nogle af deres skolekammerater.
”Vi forsøgte at spille, som om vi havde glemt alt det vi havde oplevet, men vi var virkelig bange, og besluttede ikke at fortælle andre om det”.
Da hun forlod skolen, løb hun hjem til huset. Hendes moder havde forberedt frokostbordet, og fascineret spurgte hun Silvana: ”Hvorfor skreg du?”. Først da kunne hun lufte sine kvaler, og fortalte i detaljer den dramatiske oplevelse.
”Jeg fortalte hende det hele, men hun troede ikke på mig.
Først da hun blev bekendt med en UFO hændelse ved La Pama (som fik stort medie dækning), hvor køerne begyndte at løbe mod ”stormen” (refererer til en UFO hændelse i et stort område syd og nord for Cordoba Pampa søndag aften og tidligt mandag den 8. juli, som inkluderede vidnesbyrd fra mange mennesker, der hævdede at havde hørt lyde og en susende lyd, mens de samtidig observerede et stort kraftigt hvidt lys på himmelen).

”TV-Nyhederne kom tre dage senere (og igen to uger senere), hvor jeg igen måtte fortælle det hele i detaljer til alle”.
Hun erkendte at hendes sælsomme oplevelse havde fået hende til at føle megen frygt med store følelser, ”fordi jeg så noget som næsten ingen havde set, et fremmed væsen, og en hånd, der rørte jorden”.
Dog kunne hun aldrig helt fjerne frygten: ”Nogle gange om natten når jeg er alene, er jeg bange for at gå ud. Når jeg er udenfor, ser jeg op, fordi jeg er skræmt og bange for, at et eller andet løfter mig op og tager mig bort, og jeg er bange for at noget lignende skal ske igen”. Når jeg går i seng og ligger mig på den ene måde, vågner jeg liggende på en anden måde. Jeg vender mig i sengen af frygt for at noget vil gribe fat i mig, eller gøre noget ved mig og så tænder jeg lys overalt.”

Yamila Carla C., Silvanas veninde

Adspurgt om hendes religiøsitet, svarer Silvana med et tilsløret smil: ”Jeg tog nadver og ikke mere, heh. Men nu vil jeg gå i kirke på søndag. Jeg fortalte min far det, og han sagde ”godt”. Jeg håber det kan dæmpe min frygt og den angst jeg går med”. Min far sagde: "At tro eller ikke at tro på UFOer, men det skræmte mig”. Han husker selv, at han for længe siden så en video om aliens hos sin onkel, en kusine til hans mor.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Den foregående aften blev der i TV-nyhederne rapporteret om en UFO hændelse, hvor en mand i området havde filmet et UFO, som også viste et andet mindre objekt, som til sidst forsvandt i vestlig retning.

Silvana fortæller: “Jeg vil altid ligge sammen med mor et stykke tid, indtil min søster sover, hvorefter jeg så går ind på mit eget værelse. Og der lægger jeg mig til at sove. Jeg stod op om morgenen, og da jeg forlod hjemmet for at gå i skole, var det at alle disse ting skete”, slutter hun.

Vidnesbyrd fra hendes moder:

Graciela N. er en ung mor, der arbejder som førsteklasses lærer på den samme skole som hvor Silvana går, men hun arbejder på eftermiddags-skift.
Hun er dybt bekymret over alt hvad der sker med hendes datter. Forældrene er meget opmærksomme. I forhold til sagen, som anført i starten, siger hun at hun ikke har set noget, men understreger hundens usædvanlige opførsel natten forinden.
”Klokken 07.30 stod jeg op og tilberedte morgenmaden til Silvana, og omkring klokken 08:00 åbnede jeg døren for at sige farvel til Silvana, som skulle i skole.
Jeg lukkede døren, men få sekunder efter hørte jeg et skrig, et skrig som af terror, råbe ”mommy!”.
Jeg åbnede døren og så en af Silvanas veninder løbe mod skolen, omkring hundrede meter herfra. Da jeg ikke observerede noget usædvanligt, lukkede jeg døren igen og gik ind og lagde mig igen.
Da Silvana kom hjem fra skole ved middagstid, fortalte hun mig hvad der var hændt, og jeg vidste ikke hvad jeg skulle tro. Hun var meget bange, hvilket hun aldrig tidligere havde været. Selv var jeg nødt til at gå ud for at komme til skolen, selvom hun var bange for at det skulle vise sig igen”.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Hændelsen fortalt af veninden:

 Yamila Carla C. har samme alder som Silvana og bor omkring 300 meter fra hendes hus. Ud over deres skoletid og et venskab, har de begge det samme indtryk af den sælsomme oplevelse.

Yamila Carla C.

På det tidspunkt hvor Silvana advarende råbte på sin mor, kom Yamila rundt om hjørnet. Hun så at Silvana løb skrækslagen. Moderen til Yamila, Stella, udtaler: ”Jeg tror ikke min datter observerede noget. Hun mødte Silvana på vej til skole, og så hende ked af det og stærkt oprevet over hændelsen. På den anden side kunne Yamila i detaljer specifikt berette om hændelsen”.

Pigerne er tynde og generte, og giver udseende af en vis skrøbelighed.
Stella, Yamila’s moder, følger hende omkring hundrede meter ned ad Balboa Street hvorefter hun vender om og går hjem. Yamila fortsætter alene indtil Aragon Street, hvor hun altid møder sin veninde, Silvana.
Yamila: ”Jeg så en sol, rundt med lys”. Da vi spurgte hende om det var solen, svarede hun: ”Jeg ved det ikke … jeg fortalte min mor at det var rundt som solen, det var lyst orange og kastede rødt lys. Men da jeg var kommet til stedet, hvor jeg mødte Silvana, så jeg at lysene blinkede med gule striber, nogle lyste skarpere op og blev røde og orange, eller noget i den retning. Jeg så et kæmpe rundt lys i horisonten mellem eukalyptus skoven, foran min venindens hus. Jeg synes det flyttede sig, men jeg ved det ikke. Da jeg så Silvana gav jeg hende et kys og løb væk. Da vi var kommet til et hjørne fortalte hun mig hvad hun havde set, og jeg fortalte hende hvad jeg havde set. Jeg er stadig grebet af stor frygt”.
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Pigen blev virkelig påvirket. Nogle gange drømmer hun eller siger, at hun ikke kan sove.
”Jeg har drømt at jeg var i området, og pludselig følte at noget greb fat i mig og alle disse ting”.
Deres situation er ikke blevet afsluttet med natlige mareridt. De er begyndt at lide af enuresis, tab af kontrol over vandladning om natten.

Analyser og konklusioner:

Familien kontekst    

Silvana bor med sine forældre, faderen Guillermo, der er rejsende sælger og moderen Graciela som er skolelærer samt hendes lillesøster, Agustina, som på tidspunktet for hændelsen var et år og ti måneder gammel. Hendes bedsteforældre bor i et hus i nærheden.
På en måde synes UFO hændelsen at være et vendepunkt i familiens konstellation, enten som en årsag eller konsekvens.
Hendes forældre udtrykker bekymring for pigen. Specielt med henvisning til deres frygt i forbindelse med ”uidentificerede objekter” samt vanskeligheder i Huinca Renancó. Ærlighed er kendetegnende for Silvana, men hun udviser fjendtlig adfærd i skolen, som man har fastslået at grunde i manglende kærlighed og støtte fra sin far, da han ofte er fraværende i forbindelse med jobbet o.s.v.

Området for UFO observationen.

Silvana udtrykker følelser og konflikter, relateret til hendes udvikling, fraværet af faderen og afhængigheden af moderen, utilstrækkelig kontakt og en jalousiholdning, opmuntret af stærke ødipale problemer. Hertil kommer specifikke situationer i en vækstproces, men hun er intenst levende.
(Ødipale problemer omhandler et barns tiltrækning mod eller binding til den af forældrene der har modsat køn, og tilsvarende had til den af forældrene der har samme køn som barnet selv; ødipuskompleks).

Den psykologiske vurdering:
 © UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Silvana Z. er født i Canada Verde (Villa Huidobro, Prov. De Córdoba), Argentina, den 10. juni 1985.
På datoen for interviewet var hun 10 år og 10 måneder gammel. Efter aftale med hendes forældre blev det aftalt at der måtte udføres et diagnostisk interview (individuelt, sammen med et familiemedlem), og styringen af et sæt projektive teknikker for psykologisk udforskning (HTP Family Bender visuel-motor gestalt, færdiggørelse af sætninger og fraser, samt praktiseret Spørgeskema Desiderative og test af A-perception Theme).
(Definition: Perception kan defineres som evnen til at omsætte information fra sanserne (dvs. berøring, kinæstesi, syn, hørelse, lugt og smag), således at informationen kan anvendes hensigtsmæssigt i interaktion med omgivelserne).

For at opsummere, kan det bemærkes at Silvana har tilstrækkelig ego styrke (som sikrer os funktionalitet og personlighed), og en god sammensætning af bekymring om forfølgelse.

Silvana er en pige som ikke har nogen virkelig truende psykopatologi for psykiske lidelser, men har symptomer på de stressede bekymringer efter hændelsen, hvilket anses som normalt når man tager hendes alder i betragtning. Kliniske erfaringer har vist, at selv uden behandlinger, forsvinder disse aktuelle konflikter efter en tid.

Silvana sammen med sin moder, Graciela.

Afsluttende tanker

De beskrevne erfaringer understøtter nogle betragtninger, nemlig:


a) Det er bemærkelsesværdigt at Silvanas moder lukkede døren igen, efter at hun havde åbnet den, da hun hørte Silvanas nødråb, men uden at have haft (øjenkontakt) eller observeret hende. Trods Silvanas skræmmende tegning af det lysende objekt, blev der ikke iværksat forhør hos andre beboere i området, eller for den sags skyld i skolen, hvor der er mange børn.

Solens op/ned tider 09.08.1994

b) En beskrivelse fra den lille Yamila, med henvisning til den sidste fase af hændelsen, synes det at være i fuld overensstemmelse med Silvanas forklaring. Deres lidelser (natte mareridt, enuresis) kan være udtryk for efterfølgende frygt, som bliver organisk hormonel betinget, og efter at to års pottetræning er udført, må det antages at børnene har lidt nød eller skadelig stress.

c) Det er tankevækkende at på det omtrentlige tidspunkt for UFO observationen, samt den præcise adresse, hvor det påståede fartøj viste sig (8:00 om morgenen) var der mørke. Det vil sige, uanset andre noter, observerede Yamila et objekt med stærkt glødende udseende. (Solens op/ned tidspunkter for den 09. august 1994, se data foto).

d) Der blev ikke observeret fodspor eller mærker på observationsstedet. Det er også relevant at bemærke, at der ikke fandtes elektriske ledninger på observationsstedet.