Lammet af stråle fra udenjordisk våben
-
Vidnet blev skrækslagen og prøvede at stikke af - en aliens rettede en stråle mod ham og han faldt til jorden - 

UFO observationssted: Varese, Italien
Observations-dato: 24. april 1950
Antal vidner: 1 + rapporter

Tegningen viser hvordan Facchini blev ramt af stråle fra aliens våben.

Bruno Facchini hørte og så gnister, som kom fra et mørkt, svævende objekt. I nærheden af objektet kunne han se et væsen, klædt i stramtsiddende tøj og iført en hjem på hovedet, som så ud til at udføre nogle reparationer på objektet. Tre andre væsener blev observeret i nærheden af fartøjet.
Da han blev klar over hvad han var vidne til, satte han i spring og ville løb væk fra det skræmmende møde, men et kort øjeblik efter sendte et af væsenerne en ”lysstråle” mod ham, og vidnet faldt til jorden. Da arbejdet var færdigt, blev en luge, hvorfra lys havde oplyst hele fartøjet og området omkring det, lukket og objektet steg mod himmelen.Observationen
Den 24. april 1950 blev den 42-årige fabriksarbejder Bruno Facchini hovedperson i en – på det tidspunkt - virkelig ufattelig sælsom oplevelse, som fik bred mediedækning såvel i Italien som internationalt via ”Rivisita Aeronautica”.
Den sælsomme oplevelse fandt sted i området som kaldes Abbiate Guaz zonen (Varesa-regionen - 45D 49 N., 8 ° 50 E.), som ligger lidt øst for Lago Maggiore i det nordlige Italien.

Hr. Facchini, en dygtig og meget velholdt fabriksarbejder, var på dette tidspunkt ansat ved et lokalt firma, og boede selv i et lille hus i udkanten af byen.
Denne aften var han på arbejde, og gik i pausen udenfor, for at få lidt frisk luft. Hans hjemby, Varese i Italien, havde netop haft et alvorligt tordenvejr.
Da han bemærkede et lysglimt, besluttede han sig for at undersøge om det var et lyn, og om dette havde medført elektriske skader.
Han blev da meget overrasket over hvad han så, ikke langt fra fabrikkens døre. Han troede at der var sket noget med fabrikkens transformer, men det han nu blev vidne til, var noget han aldrig nogensinde havde tidligere havde set i sit liv. Han så en enorm sort skygge, som var rundt. I midten af det, var der en stige, og fra toppen kom et svagt grønligt lys, som gjorde ham i stand til på tæt hold at se hvor lysglimtet var kommet fra. Et individuelt væsen som var iført en form for ”dragt” og en maske, stod på toppen af en slags pneumatisk lift, og syntes at være ved at svejse et eller andet. Skroget af fartøjet blev oplyst fra skæret af svejsningen, og gav metalliske refleksioner. To andre væsener, omkring 170 cm. høje var ligeledes klædt i en form for ”dragt”, de bevægede sig meget langsomt omkring fartøjet, sandsynligvis på grund af de dragter de var iført. Over deres ansigter bar de masker af samme mørke farve som ”dragten”.

Skrækslagen - forsøgte at stikke af
Facchini’s første tanke var at det var et eksperimentalt militært fly i vanskeligheder (militære flyvepladser i Vergiate og Venegono var kun et par kilometer derfra), og han gik derfor op til fartøjet for at spørge, om han kunne være til nogen hjælp.
Svaret han fik, var nogle uforståelige guttural lyde. I mellemtiden havde han fået øje på en anden stige i objektets indre, og han kunne se vægge, rør, cylindre og målere. Samtidig bemærkede han en summende lyd, som lyden af en gigantisk bikube.

Det var på det tidspunkt at Bruno Facchini forstod, at det han var i nærheden af, ikke var nogen flyvemaskine. Grebet af panik, vendte han rundt og ville stikke af.
Bruno Facchini viser sin jakke og de sko, som han bar den nat hvor mødet med UFOet fandt sted.
Til højre: Bruno Facchini viser et af de fragmenter, han samlede op på stedet den næste dag.

Da han løb og så sig tilbage, så han at et af væsenerne pegede på ham med et ”fotografisk apparat”, som han bar rundt om halsen, og en stråle af lys blev rettet mod ham.
Han følte straks at det var som om han var blevet ramt af en kraftig stråle af lufttryk, hvilken sendte ham rullende til jorden. Forslået og med stor smerte, men ved fuld bevidsthed, så Facchini derefter at stigen blev taget ned, medbringende svejseudstyret, hvorefter det på en eller anden måde blev reduceret i størrelse, så det til sidst var en lille kasse af en slags. Derefter så han at besætningen satte sig ind i fartøjet. Stigen var nu trukket ind og en tilsyneladende usynlig dør blev lukket.
Den brummende lys som Facchini havde hørt fra starten, blev nu højere og højere, og et øjeblik senere hævede fartøjet sig op og forsvandt med en fantastisk fart ind i nattens mørke.

Næste dag rapporterede Facchini sagen til politistationen i Varese, hvorefter myndighederne straks begyndte deres undersøgelse på observationsstedet. På jorden, som var ganske hård, fandtes fire synlige runde aftryk med en meter i diameter, afstanden mellem dem var seks meter og var kvadratisk. Græsset var svedent og visnet, og man fandt nogle små fragmenter af metal på stedet, sandsynligvis rester fra svejsningen. De fundne metaller var skinnende med en granulerende overflade, som efter analyse blev defineret som ”et anti-friktion metal”, meget modstandsdygtig over for varme.

Facchini hævdede at disse fragmenter af metal måtte stamme fra en anden planet. Han var en respekteret mand, som var vellidt overalt i området, og hans familie og alle hans venner stod ved ham som garanter for, at han talte sandt, og de stolede alle på at han observerede det han gjorde den aften.

[Rapporter fra undersøgelser af Facchini viste et tydeligt mærke, hvor han var blev ramt af lysstrålen, som et af væsenerne rettede mod ham.]

Facchini ønskede at kende sandheden, men fik den aldrig at vide. Han fik ingen oplysninger fra rapporter eller konklusioner af undersøgelserne.