Flere øjenvidner til UFO, Canada
- bilernes elektriske system blev sat ud af funktion -

Observations-dato:
30. marts 2000 kl. 05.00 samt 24. marts 2000, kl. 19.15 - 19.30
Observationssted:
Pelly Crossing, Yukon, Canada

Antal vidner: > 5


Øjenvidne skitse af UFO observationenLeah Isaac og en ven af hende, samt en lille dreng (som sov), var på køretur langs Klondike HighWay fra Whitehorse til Landsbyen Pelly Crossing, Yukon i Canada.
Himmelen var var klar, med en glød af predawn blå.

Da de var ved enden af Little Fox Lake, og kom omkring et skarpt højresving nær bjerget, kunne de ikke tro deres egne øjne.....! På højre side, omkring 100 meter fra dem, var der et UFO, omkring 12 meter i diameter, svævende omkring 60 meter over jorden.

De bemærkede, at det var stillestående i omkring 1 til 2 minutter, hvorefter det svævede med en "utrolig hastighed" og stoppede derefter på venstre side af vejen.
Intet kan bevæge sig så hurtigt, "som et glimt af et øjeblik", fortæller et af vidnerne til observationen.
Objektet forblev stillestående igen et stykke tid, hvorefter det svævede af sted med en endnu højere hastighed end før, og foretog en 90 graders vending, og borte var det.

Øjenvidne skitse af UFO observationEt andet vidne, som ventede på højre side af bjerget, skreg til passagerne: "Læg jer ned på jorden!"
De stod der i omkring 20 minutter, og var rystede. "Vi var mere skræmte end ophidset. Jeg tror, at hvis objektet ikke havde været så tæt på, ville vi ikke være nær så bange.
Det var, som om vi blev fanget af denne overraskelse, da vi kom omkring hjørnet... det var så avanceret", "Jeg vil aldrig blive den samme, efter denne oplevelse" var nogle af kommentarene fra vidnerne.

Vidnerne fik set hele den flyvende tallerken, UFO'et. Det var en klassisk skiveformet objekt, med en kuppel på toppen. Kupplen havde to bueformede vinduer eller lys, hvorfra der kom en smuk ocean blå eller aqua farvet lys som skinnede.
De fandt det svært at beskrive overfladen på UFO'et. Nogle sagde, at det lignede "spejl", andre sagde "sølv", "gennemskinnende", "skinnende", "glasagtig", "reflekterede himmelens farver".

Det var, som om UFO'et forsøgte at lave et "camouflage mod himlens farver". "Havde det været mat sort, tror jeg ikke, at vi havde bemærket det", sagde et kvindeligt vidne.

Da UFO'et strejfede forsiden af deres køretøj, svigtede det elektriske systemt og deres tape (radio-recorder) i bilen stoppede. De ville checke tiden af deres iagttagelse, men kvindens batteri-drevne analoge armbåndsur var gået i stå (med viserne på kl. 05:00) og mandens digitale armbåndsur var gået i "chrono mode" og ville ikke nulstilles.
Øjenvidneparret Darell Lucas, partner og datter
Få kilometer senere så kvinden igen på sit armbåndsur, og nu var det igen begyndt at gå. Manden prøvede at trykke på knapperne på hans digitale armbåndsur, og det startede igen, ved klokken 05:12. De kontrollerede tapedrevet og alle indikatorer. Tapen var ikke løbet ud, volumen var on og lysene på tape drevet indikerede at der var strøm på igen. På lastbilen, havde der ikke været problemer udover el-systemet.
Manden forstod, at det hele fungerede, tape drevet, armbåndsurene, efter de var kommet et par kilometer væk fra det sted hvor UFoet blev iagttaget.
Kvinden regnede ud, at der var gået omkring 5 minutter inden deres armbånds ure igen fungerede, og 10 minutter var der gået, inden tape-drevet igen startede.

Skønt vidnerne dog befandt sig i automobiler, kunne de ikke høre det mindste støj fra UFO'et. For at hjælpe med at forestille sig belysningen på det tidspunkt, hvor UFO'et blev observeret, fortæller et astronomisk program at solen var 11 grader nedenfor horisonten på tidspunktet.
Observationen skete 1 time og 35 minutter før solopgang.