29-årige rådvild ved synet af UFO
- Efter få øjeblikkes rådvildhed løb Delgado til huset efter sit kamera og tog syv fotos af UFOet -

UFO observationssted: Floridad, Uruguay
Observations-dato: 11. juli 1977 klokken 15:30
Antal vidner:
Flere + efterforsket i detaljer + analyse rapport inkluderet
Opdateret information: Maj, 2012


Det første foto af en serie på syv
Det andet foto af en serie på syv
Det tredie foto af en serie på syv
Det fjerde foto af en serie på syv
Det femte foto af en serie på syv
Det sjette foto af en serie på syv
Det syvende foto af en serie på syv
 
Diagram over 11. juli 1977 UFOet, fotograferet i Floridad, fremstillet af Oberstløjtnant Wendelle Stevens. 


*** Byen i Uruguay er faktisk opkaldt Florida, ikke Floridad. Brugen af "Floridad" i denne artikel er taget direkte fra sagsakterne, og gengives her for kontinuitet. ***
 


Denne sag er blevet undersøgt af (den nu afdøde) Guillermo Roncoroni, en argentinsk ufologist, foto eksperter, IBM ingeniører som lokaliserede og interviewede vidnet, den 29-årige gartner Hector Rufino Delgado.

Omkring klokken halv fire om eftermiddagen, den 11. juli 1977, gik gartneren – den 29-årige Hector Rufino Delgado og arbejdede i sit drivhus i udkanten af byen Floridad, Uruguay. Det var en herlig dag med næsten en skyfri himmel, og temperaturen var forårsagtig trods vintersæsonen, og der blæste en let brise fra øst.

Pludselig hørte vidnet (Hr. Rufino Delgado) en høj summende lyd, ”Noget i retning af en lyd som produceres af en elektrisk motor eller en ventilator.” Men ikke desto mindre gjorde han ikke særlig notits af larmen, men fortsatte sit arbejde.

Men lyden blev mere og mere intens, og så efter nogle få øjeblikke var det forsvundet og næsten ikke hørbart. Efter mindre end et minut kom denne høje summende lyd tilbage, som nu var forøget endnu engang. Tonen var noget skarpere. ”Det var ikke konstant, men dets heftighed blev forøget i op- og nedadgående retning”, sagde hr. Delgado.

Vidnet begyndte at undre sig over, hvor denne lyd kunne stamme fra. Han lagde værktøjet fra sig og gik hen til døren for at se ud., og da bemærkede han et sølvfarvet objekt hang i luften, kun omkring 200 meter fra hans position. Objekt svævede ikke mere end 50 meter over jorden, og det bevægede sig langsomt og glidende, svævende gennem luften.

”Jeg var langsom til at reagere; aldrig nogensinde havde jeg tænkt eller troet at noget sådan kunne hænde for mig … men der var det, svajende blidt, hvor det balancerede sig selv i luften, få meter over jorden,” forsikrede vidnet.


Rådvild ved observation af UFO
Efter få øjeblikkes rådvildhed løb Delgado til huset efter hans kamera. Han tog kameraet og løb tilbage, mens han var bange for at objektet i mellemtiden var forsvundet.
Jeg løb så hurtig jeg kunne. Mens jeg så efter mit kamera i mit hus, tænkte jeg at det ville blive fantastisk at fotografere objektet, men var også bange for at det slet ikke ville være der, når jeg kom tilbage fra huset.
På vej ud af døren, så jeg det igen, ikke længere svævende ubevægeligt i luften, men det bevægede sig nu meget langsomt mod syd.”


Vidnet huskede at han havde kameraet fyldt med 100 ASA Perutz farvefilm, og valgte en lukketid på 1/125 sekund og en blænde på F:11, og derefter lykkedes det Delgado at tage syv fotos af objektet.
Da jeg tog det første foto, bevægede UFOet sig stadig meget langsomt mod syd”, sagde han, men han havde knapt nok lige taget billedet, da ”objektet drastisk ændrede hastighed og bane, og begyndte klatre manøvre, og afstanden fra jorden blev øget … ”til tider var det meget vanskeligt at følge objektet med kameraet, til tider synes det ubevægeligt og derefter sprang det til en ny position med en ekstrem fart… samtidig udførte objektet de utroligste manøvrer, tilbagetrækning og derefter igen nærmere min position. Det er virkeligt svært at beskrive de bevægelsesmanøvrer som objektet foretog.”


Fotos dokumenterer sandheden - UFOet
Observationen varede omkring 3 minutter, men han hørte lyden i omkring ekstra 3 minutter før han spottede objektet.
Det tredje foto, som er nærmest vidnet, viser ifølge forskeren Roncoroni, at ”objektet roterer med en betydelig hastighed på sin lodrette akse”. En anden interessant detalje er, at den summende lyd syntes at ændre sig i forhold til de typer af manøvrer som blev udført af UFOet – intensiteten af tone blev forøget, når objektet forøgede sin fart. Roncoroni fandt ”ingen tegn på manipulation eller svindel” i foto-strimlerne og konkluderede at ”objektet er en fast genstand, af metallisk oprindelse og er adskillige meter i diameter.”


Komplet offentliggørelse
Vi offentliggør her hele indholdet af Floridad sagen og indholdet fra Oberstløjtnant Wendelle Stevens ”UFO Photo Archives”. Dette omfatter det komplette foto sekvens i rækkefølge, en oversigt over UFOet, fremstillet af Stevens, og to-siders original rapport skrevet på Engelsk af Guillermo Roncoroni, som i øvrigt også var en af repræsentanterne for Dr. J. Allen Hynek center for UFO Studier (CUFOS) i Argentina i en årrække.Original rapport og analyse:
Originalt rapport og foto analyse af Floridad UFO foto sagen, udarbejdet af Guillermo Roncoroni på engelsk og sendt til Wendelle Stevens.


Floridad-Rapport 1

Floridad-Rapport 2