Uidentificeret objekt viste sig på billedet
 
UFO observationssted: Mendoza, Argentina
Observations-dato: 6. april 2008
Antal vidner:
Flere.

Vidnet beretter:

 Klik for større billede.
Gaston Damia tog foto af et UFO.
Klik på billedet for at se det i stort format.
 

"Det var ikke meningen at UFOet skulle fotograferes", siger de Hr. Gaston.

Damia ses i forgrunden til venstre. Det uidentificeret objekt ses øverst i billedet til højre.

En gruppe venner tilbragte dagen på Quebrada del Condor i Argentina.
Da de dagen efter så billederne igennem på computerskærmen, blev de klar over at et fremmed objekt var tilstede på himlen.
De hævder, at billedet som er taget med en mobiltelefon, ikke er svindel.

Hr. Gaston Damia og Patricio Pereyra står overfor den vanskelige opgave, at bevise at billedet er virkeligt, og at det ikke er et svindelnummer. De har ingen intentioner om at drage økonomisk fordel af billedet. Men det uidentificerede objekt (UFO) var ude af fokus på mobiltelefonens billedskærm, da billedet blev taget.

Arrangementet fandt sted den 6. april 2008 ved Quebrada del Condor i Tupungato, da en gruppe venner valgte dette sted at tilbringe dagen. "Vi ønskede at gå der i lang tid, men bare for at se det.

Vi havde aldrig forestillet os at noget som det her kunne ske," siger Patricio, som er nøglepersonen, da det var ham som trykkede på mobiltelefonens fotoknap.
Patricio er ellers skeptisk overfor flyvende tallerkener og fremmede civilstationer. Under alle omstændigheder, kan han ikke forklare, hvordan objektet kom med på billedet.

Gaston er mere begejstret. Han erkender, at siden han så billedet, har han læst så meget ufologisk materiale som muligt, og at han også har modtaget e-mails fra folk, der er interesseret i at høre mere om hans oplevelse.
"Jeg tog flere billeder på den side af bakken, det var en sekvens. Og faktum er, at vi ikke havde set noget som helst. Næste dag var vi samlet for at se billeder, taget af en ven, og da var det at vi så det. "

Da han første gang så det, mente Gaston at UFOet var blevet placeret der af Patricio ved hjælp af fotoredigeringsprogrammet Photoshop.
Og han troede ikke på det han så, indtil hans ven svor, at også han var overrasket over alt det her.
"Jeg fik fortalt at der er utallige "UFO fænomen" tilfælde -- man behøver ikke se dem på stedet, men efterfølgende ses de på billederne," forklarede han.

Gruppen af venner inkluderer Facundo Olguin, Brenda Canizo og Bibiana Sanchez. De modtager alle i øjebblikket kommentarer til billedet.
De fleste mistænker dem for at have lavet et tricks, især fordi de mener at Patricio og Gaston er mestre i at beherske billedredigeringssoftwaren, da de begge er ingeniørstuderende.

"Billedet er lige her. Og hvis nogen ønsker at forske i det, er det ikke noget problem. Det er til rådighed, fordi jeg heller ikke er interesseret i at tjene penge på det," sagde en trodsig Patricio.