Politifolks nærkontakt med UFO
- ved anmodning om flyvevåbenets jagere, tog Politiet foto og UFOet forsvandt -

 
Observationssted: Trans En Provence, Frankrig
Observations-dato: 17. april 1966 kl. 05.00 (am)
Antal vidner: > 25 (Politiet + piloter fra flyvevåbnet)

af Poul-Erik Nielsen ©


En af de mest dramatiske måder, hvor politiet er involveret med en åbenbart struktureret, low-level UFO, skete en tidlig morgen, den 17. april 1966.
Politifolk fra Portage County, Ohio´s Sheriff´s Department, så først objektet stige op fra jorden og badede dem i lys nær Ravenna, Ohio, omkring klokken 05:00 (am).

 Chief Buchert - Deputy Sheriff Spaur - Deputy Neff
Chief Buchert - Deputy Sheriff Spaur - Deputy Neff 

Politi ordre: forfølg objektet
En af politi-folkene gav ordre til at forfølge objektet, og de forfulgte det hele 28 miles på tværs af grænsen ind i Pennsylvania, og objektet lavede skuespil som var det en leg mellem hund og kat.
Langs med ruten kom andre politi-folk til fra andre juridiske distrikter, og de så objektet og jagten som politiet udførte.

Sherif Dale Spaur og Wilbur Barney havde forladt deres patruljevogn for at undersøge en efterladt automobil på Route 224. Spauer beskrev iagttagelsen med disse ord:

"Jeg ser mig altid bagud, for at sikre at ingen skal snige sig ind på mig bagfra. Og da jeg så bagud, så jeg dette objekt.
På det tidspunkt var det ved at stige op fra jorden .. til omkring trætops højde. Da det var der i trætops højde, bevægede det sig og begyndte at flytte sig over mod os....  Jeg så efter Barney som var på vej over til den efterladte bil .... men han sagde ingenting, og objektet kom nærmere og nærmere og området begyndte at lyse op... Jeg sagde til ham, at han skulle prøve at se sig over sin skulder, og det gjorde han."

Betjentene blev chokerede, da UFOet stoppede lige over hovederne på dem
"Han stod bare der med åben mund i en minuts tid, så klart som det var, så han ned. Og jeg kiggede også ned, og følte med mine hænder, at tøjet ikke var brændt, da stoppede objektet lige over hovedet på os. Den eneste jeg kunne høre, var en brummende lyd, ligesom fra en transformator."
"Jeg var forstenet, og uhh... og så bevægede jeg min højre fod, og heldigvis så det ud til at virke, så jeg besluttede mig til at gå over til patruljevognen, og Barney begyndte også at gå, og da vi nåede over til patruljevognen satte vi os ind i den.."

UFOet bevægede sig mod Øst, men stoppede hurtigt igen. Spaur tog mikrofonen og rapporterede til stationen. På det tidspunkt, var objektet omkring 250 fod borte, strålede hele området op med lys ("Det var meget lyst, så lyst at øjnene løb i vand" sagde Spaur).
Fra stationen (via Schoenfelt) fik han besked på at holde det under opsyn, og at han skulle prøve at tage et foto af objektet.

Spyd og Neff vendte mod syd af Route 183 og kørte tilbage mod Øst på Route 224, hvor de kunne observere objektet gennem venstre vindue.

På det tidspunkt", sagde Spaur, "kom det direkte fra syd glidende stille ..... og begyndte at bevæge sig Øst om dem i en højde af 300 - 500 fod, og oplyste jorden under den."
En gang til, drejede det mod nord, venstre om bilen, og de skyndte sig at sætte hastigheden op til over 100 miles i timen for at holde hastighed med det.
Efterhånden som himmelen blev lysere med dagslys, så Spaur og Neff ufoet i silhuet, med en vertikal projektion ved dets bagside. Objektet begyndte at tage en metallisk form, efterhånden som jagten fortsatte.
Spaur holdt forbindelsen med de andre politibiler konstant ved lige, som var kommet dem til hjælp. Da de lavede en forkert vending i et kryds, stoppede objektet og vendte tilbage til deres position.

Politi-Officer Wayne Huston, East Palestine, Ohio, beliggende nær Pennsylvanias grænse, havde overværet radio kommunikationen, og holdt parkeret ved et kryds, som han vidste de snart ville passere.
Kort efter så han UFOet i skarp jagt efter Sheriffen. Han svingede ud og forenede jagten. Ved Conway, Pennsylvania, opdagede Spaur en anden parkeret politibil og stoppede for at bede om hjælp, da deres vogn snart var ved at løbe tør for brændstof.
I overensstemmelse med Spaur, stod de fire politi-folk og iagttog UFOet, hvilken nu var standset og holdt sig svævende i luften. Der var information over radioen som meddelte at flyvevåbenet havde indsat jagere for at forfølge UFOet, og... "vi kunne se disse jagere komme ind ....men pludselig .... PSSSSSHEW, lige op; og jeg mener lodret op, venner, det er ikke noget spil; det gik direkte lodret op" (Transcript af taped interview med Dale Spaur).