Helikopterpilot rædselsslagen
- hans helikopter opført sig ustyrligt, og han befandt sig i en højde af 2.500 fod, men pludselig -

Observations-dato: 18. oktober 1973 kl. 11.10
Antal øjenvidner: >2


Helikopterens møde med UFO
Illustration af helikopterens møde med UFOet

Følgende artikel har været omtalt i Mansfield News Journal, 4. november 1973. Artiklen var skrevet af en amerikansk international reporter.

CLEVELAND – Hærens reserve helikopterpilot, Kaptajn Lawrence Coyne er en militær kommandør, som ikke tror på uidentificerede flyvende objekter (UFOer), eller små grønne mænd.

Men efter en næroplevelse mellem hans helikopter og et ”stort, gråt metallisk-udseende” objekt på himmelen over Mansfield, ved han ikke længere hvad han skal tro.

Jeg skulle udfylde en officiel rapport i detaljer til Hærledelsen omkring den tingest”, sagde han.

Coyne er medlem af den 316. medicinske afdeling som er stationeret ved Cleveland Hopkins Lufthavn. Han var ankommet fra Columbus den 18. oktober 1973 klokken 11:10, da UFOet viste sig nær Air National Guard, hvor et antal jetjagere har hjemstation.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIG

 Kaptajn Lawrence Coyne ved sin helikopter
Kaptajn Lawrence Coyne ved sin helikopter 

Han sagde, at da han tjekkede det efter, havde der ikke været nogen F-100 Super Saber Jets i luften over det område, hvor han havde observeret det usædvanlige syn.

Han sagde, at hans helikopter opført sig ustyrligt, og han befandt sig i en højde af 2.500 fod, men pludselig steg højden til 3.500 fod uden han kunne kontrollere styringen.

Jeg havde ikke foretaget nogen form for manøvre for at helikopteren skulle stige. Der var heller ingen støj eller turbulens”, sagde han.

Coyne sagde at han observerede et rødt lys i den nordøstlige horisont, som først blev set af hans medarbejder, Sergent Robert Yanacsek.

"Lyset bevægede sig med en hastighed, over 600 knob”, sagde Coyne.

Det kom fra horisonten hen til vor fly i løbet af cirka 10 sekunder. Vi befandt os på kollisionskurs”.

Piloten sagde at han satte helikopteren til at dykke.

Ved 1.700 fods højde befandt vi os stadig på samme kurs”, sagde han. ”Det kom fra vor højre side. Jeg var bange. Der havde kun været få sekunder at manøvre på. Den der tingest var afsindig hurtig”.

Der skete ikke noget crash”.


Vi kiggede og så, at objektet var stoppet lige til højre for os”, sagde Cyone. ”Det havde et stort, gråt-metallisk udseende, og var omkring 60 fod lang”. ”Det var formet som luftfolie og streamlined som en oppustet cigar. Der var rødt lys ovenpå ved forsiden. Kanten glødede rødt, i en kort afstand mellem bagenden og forenden.”

 
Tegning med forklarende tekst af Kaptajn Lawrence Coyne 

Coyne sagde, at det grønne lys blinkede som et spotlight og strålede igennem hans helikopter, og kabinen var oplyst af det grønne lys.
Han sagde, at mens han og holdet stirrede på den der tingest, begyndte helikopteren at kravle højre op, uden hans ledelse. 

Jeg havde ikke gjort nogen forsøg på at forøge højden”, sagde han. ”Al kontrol var sat til 20 graders dykning. Helikopteren havde bevæget sig op, fra 1.700 fod til 3.500 fod uden power i løbet af få sekunder, og helt uden G-tyngde eller andre anspændelser”.

Coyne sagde, at UFOet derefter bevægede sig vest på, og hurtigt var borte.    

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT