UFO gjorde politifolk hjælpeløse
- De syv politifolk blev skrækslagne, da de mødte dette ukendte og frygtindgydende fremmede objekt -

H
ændelses-dato: 18. oktober 1978
Antal vidner: > 7 Statspolitiet og private personer


 
UFO vuggede med politibilen i Belo Horizonte.

Selv de braveste mennesker kan ind imellem blive skrækslagne ved at blive konfronteret med noget ukendt og frygtindgydende truende.
Sådan var det også med syv medlemmer af den Brasilianske hærs politistyrke, da et
mystisk svævende objekt med to enorme lys svævede over politibilen to gange - fik politibilen til at ryste frem og tilbage, forhindrede motoren i at fungere og politiradioen ophørte med al kommunikation.

Vi var skrækslagne" sagde Politibetjent Dione Martins de Souza, niogtyve år og kommandør af politibilen.
"Jeg var bange, fordi der ikke var noget jeg kunne forsvare mig med. Jeg følte mig toltal hjælpeløs".

Politibetjent Souza og tre af hans kollegaer befandt sig i bilen, som var parkeret i byen Belo Horinzonte - en by med omkring fire millioner indbyggere og en delstat af Minas Gerais i det centrale Brasilien.
De og de tre øvrige mænd, som befandt sig i en anden politibil kort fra hinanden, var medlemmer af det Politiske Militær, hvilket svarer til Statspolitiet i USA (Amerika).

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Politibetjent Souza's gruppe er en special gruppe, som støtter de regulære politipatruljer. De var parkeret i den høje del af bjergbyen. Siddende ved rattet, kunne Souza se det meste af byen, fra det sted hvor han befandt sig.
De tre politifolk havde slumret lidt, da tiden gik langsom. Klokken var 02:20 (a.m.) og datoen var den 18. oktober, året var 1978.

"Pludselig bemærkede jeg to meget klare lys over politibilen", sagde Souza i et interview i Militærpolitiets Hovedkvarter i Belo Horizonte.

UFOet kom ned over politibilen
"UFOet kom ned over os, et hundrede til et hundrede og halvtreds meter fra os. Det var total lydløst og hver af lysene var fire til seks meter i diameter. De så ud ligesom elektriske buede lys.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
"Jeg prøvede at komme ud af politibilen, men jeg følte at jeg blev halv paralyseret. Jeg bemærkede at politibilen rystede og gyngede som en klippe sten, små ryk, frem og tilbage. Jeg talte med de andre politifolk og advarede dem om, at vi befandt os i en slags overraskelses angreb.

Politibilens elektriske system blev sat ud af funktion
"Vi prøvede at køre bort, men motoren ville ikke starte, og radiokommunikationen virkede heller ikke. Vi kunne ikke forstå, hvad der skete med os".

"Jeg tror de andre tre fik et større chok, fordi de netop havde slumret lidt mens jeg var vågen, og da de vågnede blev de omgående konfronteret med denne ting. De kom som et kæmpe chok for dem.

"Der var fire andre politibiler i området, og de så alle dette store svævende objekt, men de havde ikke set lyset og det, som objektet gjorde ved os og patruljevognen. Min vogn var den eneste, som var så tæt på UFOet.

"Da vi næste dag var på patrulje, stoppede vi forskellige steder og vi hørte adskillige mennesker tale om at have set dette kæmpe svævende objekt. (På fotoet til venstre: Politibetjent Souza sammen med Professor Hulvio Aleixo og Korporal Barbosa).

Korporal Nairo de Assis Barbosa, femogtredive år og politibetjent på fjortende år, kommanderede en af de andre politipatrulje vogne til området. Han og to andre politibetjente var ude på en regulær patrulje i området.

"Jeg var omkring en kilometer fra det sted, hvor Souza befandt sig", sagde Korporal Barbosa. "Da han radio kommunikerede med kontrolcentret, så han det kæmpe store objekt. Jeg hørte meddelelsen og vi så et lys passere omkring to hundrede meter oppe. Det så ud som elektriske buede lys, men det var kæmpe store lys.

"Da lyset gik ned, gik byens lys ud. Dione radiokommunikerede sin position, så jeg kørte dertil omgående. Politibetjentene Teofils og Elias var med mig.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
"Da vi nåede stedet hvor Dione var, fortalte han mig at jeg skulle blive, mens han forfulgte objektet. Jeg iagttog Dione, og så han kørte hen mod lyset. Jeg prøvede at kommunikere med ham over kommunikations systemet, men hans modtager svarede ikke.

"Jeg bemærkede på et tidspunkt at det så ud til, at objektet ville lande, og jeg så ligesom noget lys inde i den.

"Der skete ikke noget med min patruljevogn, men jeg var meget bange da jeg så det kæmpe store, svævende objekt. Jeg var chokeret, da det passerede. Jeg var skræmt fra vid og sans. Mine politikollegaer var også meget bange. Vi anede intet om hvad det var, og vi var skræmt ved synet af det. Jeg har aldrig i mit liv set noget lignende". 

Interviewene blev arrangeret i et samarbejde med Chefen for Statspolitiet af Minas Gerais, som havde ansvaret for de politifolk som rapporterede til Politiets hovedsæde.

Folk blev forfulgt af UFOer
Den nærkontakt som politibetjent Souza og hans kollegaer havde haft, var blot en ud af mange i September og Oktober måned i 1978, i overensstemmelse med den Brasilianske leder af UFO afdelingen.

"Vi havde en mini-flap", sagde Professor Hulvio Alexio. "Vi havde to alvorlige sager, hvor patruljevogne var impliceret i nærkontakt, og omkring femogtyve sager, hvor civilpersoner havde oplevet nærkontakt med de fremmede."

Aleixo var Professor i psykologi ved det Katolske Universitet i Belo Horizonte, og er Præsident af Cicoani, centret for civil undersøgelse af UFOer, hvilket har eksisteret siden sidst i 1960'erne.

"Vi havde rapporter fra forskellige mennesker, som så UFOer over samme område, som hvor Politiet havde nærkontakt", sagde Aleixo. "Der var ikke observationer hver dag, men få dage før og efter denne hændelse.

"Vi havde også rapporter fra folk, som havde været forfulgt af frygtindgydende objekter, mens de kom gående til fods, red på heste eller cyklede. Der har også været sager, hvor folk har rapporteret af have en følelse af at være brændt, efter disse observationer."

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Professor Aleixo sagde, at politibetjent Souza's sag var den anden nærkontakt, hvor en patruljevogn var impliceret i Belo Horizonte. Omkring en uge tidligere var Korporal Raimundo Costa Reis og hans kollega på patrulje, efter en stjålen bil. De kørte ind i en gade, som endte i et kryds felt.

"Da de var kommet ind i gaden, så de en metallisk svævende objekt til højre for dem", sagde Aleixo. "Det lyste svævende, kun tredive meter over jorden. Skræmt ved synet af objektet, prøvede Korporal Reis at forklare sin kollega, at det nok bare var lyset fra et tårn som de endnu ikke kendte til. 

"Så han kørte ned ad gaden, som var smal, indtil de var cirka halvtreds meter fra objektet. På det tidspunkt, blev de begge overbeviste om, at det var et fremmedartet objekt. Da de ville kommunikere over politiets anlæg, virkede anlægget ikke.

"Politibetjent Ribeiro åbnede sin dør, og ville stikke af, da han var enormt skrækslagen og nervøs. Men Korporalen advarede ham, og fik ham beroliget lidt og fik lukket bildøren igen.

Skræmt fra vid og sans
"Korporal Reis satte patruljevognen i bakgear, men vognen ville ikke bevæge sig, skønt motoren kørte. Reis forklarede mig at det var som om, at vognen snurrede i mudder, men der var bare intet mudder i gaden.

I dette øjeblik bevægede objektet sig pludseligt til deres venstre side, stoppede og udsendte en bjælke af lys mod Reis's side af patruljevognen. Reis følte sig dårlig, og politibetjenten tænkte af Korporalen var bevidstløs. I adskillige minutter havde Reis mistet alle hans sanser
.

"Politibetjenten fjumrede besværligt med at få radioen til at virke, så han kunne meddele sin position. På samme tidspunkt, var det muligt for ham at se blinkende røde lys på toppen af patruljevognen, og objektet bevægede sig lidt bort, og blev ligesom mattere. Politibetjenten sagde, at han mente at kunne se to tal inden i. Imidlertid siger han også, at han ikke er helt sikker, fordi han var så ubeskrivelig bange. Det skræmte dem begge.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
"Derefter forsvandt objektet. Adskillige andre patruljevogne ankom snart derefter, og en stor politistyrke undersøgte området hvor objektet havde været, men de fandt hverken mærker eller spor af den." 

Både Souza og politibetjentene - Manoel Braga, Geraldo Correa og Joao Florentino - prøvede at finde ud af, hvad de skulle gøre, da UFOet svævede bort. Da den gjorde det, kunne de igen benytte deres radio-kommunikation og starte motoren.

"Omgående kommunikation med det centrale Kommunikations kontor, og de afgav ordre til at objektet skulle forfølges. Lyset fra objektet var nu i den anden ende af byen.

"Vi fulgte omgående ordren, og kørte til et punkt, hvor vi kunne se lyset fra objektet ganske klart. Det var omkring en til to kilometer fra det første sted.

"Da vi kom dertil, hvor vi havde observeret lyset, gik bilen atter i stå og al radio kommunikation var sat ud af drift. Vi følte denne frygtelige skræk igen. Vi følte os under kontrol af det store ukendte svævende objekt.

"Fire af os var i alvorlige knibe", sagde Souza, som havde været politibetjent i syv år. "Vi følte, at der kun var en ting vi kunne gøre, for at komme ud af denne hjælpeløshed. Så vi frigjorde håndbremsen på patruljevognen, og lod den selv glide (løbe) ned ad bakken."

I samme øjeblik svævede objektet igen bort, og da vi sidst så lyset fra objektet, var det meget langt borte. Vi bemærkede at når UFOet blinkede med lyset, så blinkede hele byens gadelys på samme tid!
Hele distriktet hvor vi befandt os, var stadig mørklagt af objektet. Ingen har nogensinde kunnet forklare os, hvordan dette kunne ske.

"De tre politibetjente var forstyrrede i to til tre uger efter disse hændelser. Alle tre havde drømme mareridt. De drømte om objektet, lyset og dets nærhed. De havde hovedpine og havde gang besvær.

"Jeg havde ingen fysiske eftervirkninger, men var psykologisk forstyrret i to til tre dage. Hver gang jeg så et stærkt lys, af en bil eller noget andet, blev jeg skrækslagen, bange og usikker.

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://ww.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT