Politiet: Objektet var enormt stort
- Kvinde som observerede UFOet blev lagt i håndjern - landmanden tvunget til at pløje UFO mærker bort -

Hændelses-dato: 3. september 1965
Observationssted: Exeter, USA
Vidner: > 5 + dokumentation

 Kæmpe UFO i området ved Exeter

Kæmpe UFO i området ved Exeter 

Den 3. september 1965 gik den 18-årige Norman Muscarello klokken 02.00 og blaffede på hovedvejen, Highway 150, for at komme hjem til sine forældres hjem.
Muscarello havde for nylig bestået gymnasiet, og havde orlov fra tjenesten ved den amerikanske flåde. Han havde besøgt sin kæreste i hendes forældres hjem i nærheden af Amesbury, Massachusetts, og da han ikke ejede en bil ville han blaffe hjem.
Der var ikke mange biler på vejen på dette tidspunkt om natten, og mens han gik der, bemærkede han fem blinkende røde lys i en nærliggende skov. Lysene oplyste skoven og en nærliggende landejendom (som tilhørte Dining familien, som ikke var hjemme på det tidspunkt).

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT
Kort efter bevægede lysene sig hen mod ham, og Muscarello blev skrækslagen og smed sig ned i grøften. Lysene flyttede rundt og svævede rundt ved stuehuset på landejendommen, for til sidst at bevæge sig tilbage til skoven.
Muscarello løb hen til landejendommen, slog på døren og råbte om hjælp, men ingen svarede ham. Da han så en bil komme ude på vejen, løb han ud på vejen for at stoppe bilen. Parret i bilen kørte ham til politistationen i Exeter.

Politiet inddrages

Fra venstre: Norman Muscarello, Politibetjentene David Hunt, Eugene Bertrand og Reginald Toland.

På politistationen fortalte Muscarello sin observation til politibetjent Reginald Toland, som arbejdede om natten på politistationen. Det gjorde indtryk på Toland, som kendte Muscarello, at han berettede hændelsen så åbenlyst, i en tilstand af stor angst og nervøsitet.
Toland kaldte sin kollega, politibetjent Eugene Bertrand, som tidligere på aftenen havde hjulpet en foruroliget og nervøs kvinde, som sad i sin bil på Hovedvej 108. Politibetjent Bertrand var standset og havde spurgte kvinden, om hun havde problemer. Hun fortalte ham, at "en stor genstand med røde blinkende lys" havde forfulgt hendes bil de sidste 12 kilometer, og at "det holdt stille over hendes bil, inden det til sidst forsvandt." Bertrand betragtede hende "en stund", men blev hos hende i omkring 15 minutter, indtil hun var beroliget og klar til at genoptage kørslen.


Da han kom tilbage til politistationen og hørte Muscarello's historie, besluttede Bertrand at køre tilbage til Dinnings landejendom, sammen med Muscarello for at undersøge området, hvor han havde set UFO'et. Bertrand kørte Muscarello tilbage til stedet for hans observation.
Fra patruljevognen kunne de ikke se noget unormalt. Men da de forlod patruljevognen og gik hen imod skoven hvor Muscarello først havde set objekterne, begyndte nogle heste i en nærliggende indhegning at sparke og stejlede og afgav lyde, som var høje og ængstelige.
Hunde i området begyndte at hyle. Både Bertrand og Muscarello så objektet stige op fra skoven, bagved indhegningen.
Bertrand beskrev UFO'et som "dette enorme, mørke objekt så stor som laden på gården, med røde blinkende lys på det".

 Politibetjent Bertrand i området for UFO observationen.
Politibetjent Bertrand i området for UFO observationen. 

Objektet bevægede sig langsomt hen mod dem, svajende frem og tilbage.
Instinktivt huskede Bertrand fra polititræningen at gå ned i knæ, trække pistolen og pege på objektet. Han besluttede, at det ikke ville være klogt at skyde mod objektet, så han satte pistolen tilbage i skaftet, greb hurtig fat i Muscarello, og de løb begge tilbage til patruljevognen. Bertrand kaldte op til en anden politibetjent i Exeter, David Hunt, for at få assistance.
Mens de to mænd ventede på Hunts ankomst, fortsatte de med at se objektet. Bertrand og Muscarello "observerede objektet svævende i 100 meters højde, og kun 100 meter borte. Det rokkede frem og tilbage. De pulserende røde lys blinkede hurtigt i rækkefølge, først fra højre mod venstre, derefter fra venstre mod højre."

Da Hunt ankom, bemærkede han ligeledes objektet. Objektet svævede ind over skoven og forsvandt. Bertrand kørte Muscarello hjem, og fortalte hans mor hvad der var hændt.


De vendte tilbage til politistationen og skrev deres rapport. Toland modtog et kort opkald fra en telefonmontør i Hampton, som sagde at en bekymret bilist havde forsøgt at kontakte politiet fra en mønttelefon. Han råbte på telefonmontøren og fortalte, at han havde set en flyvende tallerken som kom direkte mod ham, og at det stadig var derude.

Skitse efter politiets UFO observation. Objektet ses i baggrunden.

I Hampton politiafdelings natrapport står: "Den 3. september 1965, klokken 03.00 rapporterer Exeter politistation, at der er et uidentificeret flyvende objekt i deres område. Enhederne 2, 4 og Pease Air Force alarmeres. Klokken 03.17, modtog opkald fra Exeter telefonist og politibetjent Toland, som udtalte at en mandlig statsborger ringede og bad om politiafdelingen for yderligere angivelse af, at opkaldet var i re: et stort uidentificeret objekt, men opkaldet blev afbrudt. Opkaldet blev modtaget fra en Hampton mønttelefon, placering ukendt."
© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT

Chefen for de administrative myndigheder i Pease Air Force, konkluderede i en rapport til Project Blue Book at "På nuværende tidspunkt har det ikke været muligt at fastslå den sandsynlige årsag til observationen. De tre observatører synes at være stabile, pålidelige personer, især de to politibetjente. Jeg har set området, og har ikke fundet noget i området som kunne sandsynliggøre årsagen. Politibetjent Bertrand, som tidligere har været ansat ved Air Force, beskrev objektet som et "enormt, mørkt objekt, så stort som laden på gården, med røde blinkende lys."


Tvang landmand til at pløje UFO aftryk

Denne hændelse fandt vej til kongressens optagelser for "Det nationale Undersøgelsesudvalg for Udenjordiske fænomener" i april måned 1966.
Det blev den første åbne kongreshøring om UFOer. Den kendte UFO forsker og forfatter, Raymond Fowler fortæller: "Muscarello's mor så afmærkningsmønstre efter en UFO landing, og blev lagt i håndjern af en Air Force efterforsker i sit hjem. Air Force tvang nabolandmanden til at pløje landingsmærkerne på hans jord. Hønsene i hele nabolaget holdt op med at lægge æg. Luftbasens efterretningsofficer blev set købe alle aviser, som skrev om UFO hændelsen den 3. september. En af basens ledere blev set i civilt tøj, mens efterforskningen foregik. På grund af bevismaterialet, og vidnesbyrd fra de involverede til hændelsen den 3. september 1965 om natten, indrømmede US Air Force, at hændelsen i Exeter involverede et Uidentificeret Flyvende Objekt (UFO).

 Frøken Virginia Hale
Frøken Virginia Hale 

Frøken Virginia Hale, journalist ved Haverhill Gazette, så en flyvende tallerken fra sit køkkenvindue.

"Det svævede over nabohuset i fire minutter. Da jeg kom til mig selv igen, ville jeg sikre mig at objektet nu også var der. Da jeg kiggede igen, kunne jeg se tingesten igen, akkurat det samme sted. Det svævede hen over bilen en gang, og det var sidste gang jeg så det."

© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Ni
© UFO-SANDHEDEN ®, Denmark by Poul-Erik Nielsen, http://www.ufo-sandheden.dk - COPYRIGHT